čtvrtek 9. května 2024 Ctibor

Žádosti do programu na podporu obnovy kulturních památek magistrát přijímá do konce února

Magistrát města Olomouce vyhlašuje program na podporu obnovy kulturních památek. Výzvu pro rok 2020 vypsalo Ministerstvo kultury ČR. Žádosti lze podávat do 28. února.

Na finanční prostředky z programu podpory mohou dosáhnout majitelé kulturních památek, které se nacházejí mimo památkové rezervace a zóny, nejsou národními kulturními památkami a nejsou ve vlastnictví České republiky. Program je určen i vlastníkům, kteří chtějí čerpat finanční prostředky na obnovu movitých kulturních památek, jako jsou např. oltáře nebo varhany v kostelech, pokud jsou tyto stavby kulturními památkami, a dále na obnovu movitých kulturních památek v případě, že se nejedná o restaurování (např. obnovu kolejových vozidel, strojů apod.).

Vyhlášení programu, formuláře žádostí a formuláře příloh jsou k dispozici ke stažení na webových stránkách Ministerstva kultury ČR.

Žádost o zařazení akce obnovy kulturní památky do programu zpracované na předepsaných formulářích včetně povinných příloh musí vlastník podat na úřad příslušné obce s rozšířenou působností (Magistrát města Olomouce, odbor památkové péče) do 28. února 2020.

Další potřebné informace, konzultační a metodickou pomoc k postupu při zpracování žádosti lze získat na odboru památkové péče Magistrátu města Olomouce v pondělí a středu od 8 – 12 a od 13 – 17 hod. po předchozí telefonické domluvě.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto pixabay.com | Zdroj Olomouc.eu

Štítky magistrát, kulturní památky, kultura, ministerstvo, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.