sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Olomoucká zoo počítá loňské úspěchy i škody z vichřice

Minulý rok v noci z 10. na 11. března zasáhla Svatý Kopeček vichřice Eberhard. Během jedné noci jen v zoo způsobila škodu téměř za 10 milionů především ve formě zdevastovaných stromů, těch bylo nakonec 1840.

 „Pěvně věřím, že letošní rok s námi už tolik nezamává a čekají nás v něm dobré zprávy. Ta první by měla souviset s pozvánkou na novou sezónu,“ uvedl ředitel zoo Radomír Habáň. Na návštěvníky letos čeká například nová etapa safari tentokrát s bílými vlky nebo oblíbený Lanáček.

Oproti minulému roku zaznamenala zoo menší zájem návštěvníků. Zatímco v roce 2018 do zoo dorazilo do olomoucké zoo přes 357 tisíc lidí, o rok později to bylo téměř o deset tisíc méně. Vedení zoologické zahrady se ale chlubí také pozitivními čísly. Za loňský rok zvládl personál odchovat 172 mláďat mezi kterými se vyskytly i výjimečně ohrožené druhy jako je například klokánek králíkovitý. Složitý odchov se povedl také u mláďat medvědokočky nebo medojeda.

Zoo Olomouc minulý rok také stavěla. Nový kabát oblékly oba výběhy kozorohů, rysů, nové oplocení Safari Amerika nebo voliéra.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ZOO Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.