pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Víkend láká na čtvrtmaraton i kuchařské dílničky pro děti

Ještě nevíte, co budete dělat o víkendu, ať už s rodinou, či bez ní? Tak to možná vyzkoušíte jeden z tipů Olomoucké Drbny!

Co: Dobývání Plumlova
Kdy: sobota 19. září, 10:00 - 18:00
Kde: Plumlov

Návštěvníci této historické a zároveň vojenské akce budou mít možnost shlédnout ukázky vojenského ležení a výstavu vojenské techniky z období 2. světové války, k vidění bude ale i vojenská technika z pozdější doby, konkrétně až do roku 1960. Diváci budou mít možnost shlédnout ukázky bojů o Berlín či další rekonstrukce historických milníků. Dále uvidí ukázky vojenských zbraní, výzbroje a výstroje současné vojenské techniky s ukázkou techniky boje.

Co: Dálovský čtvrtmaraton
Kdy: neděle 20. září, start 13:00
Kde: Dálov, hřiště TJ Dálov

Dálovský čtvrtmaraton je další akci činného spolku Dálov pro život, který v této lokalitě pravidelně organizuje zajímavé akce. Registrace na čtvrtmaraton započne ve 13:00, ve 14:00 pak sportovci vystartují do malebné kopcovité krajiny kolem Dálova. Registraci je možné provést i na e-mailové adrese info@dalovprozivot.cz. Pro dospělé je připravena desetikilometrová trať, pro děti běh na poloviční distanci, tedy pět kilometrů. Startovné je symbolické a činní 50 Kč pro dospělého a 20 Kč pro děti.

Co: Pohádky z mléčné dráhy a kuchařské dílničky
Kdy: neděle 20. září, start 16:00
Kde: Divadlo na Šantovce

Každou neděli se tradičně mohou setkávat rodiny s dětmi na zajímavém programu, které pro nejmenší připravuje Divadlo na Šantovce společně s restaurací Lobster. Pohádky z mléčné dráhy jsou dalším divadelním představením pro děti pod taktovkou herců z Divadla Tramtarie a zavedou malé diváky do vesmíru, kde se hlavní hrdina setkává s mimozemšťany. Nejen, že jsou trochu mimo, ale je s nimi i kupa legrace. Po pohádce jsou pro děti připraveny kuchařské dílničky, kde se děti naučí například sami vyválet, nazdobit a upéct pizzu, na které si pak také skvěle pochutnají. Pizza, nápoj pro děti a káva pro maminky a tatínky je zahrnuta v ceně devadesáti korun.

Co: Multižánrový festival Život je
Kdy: pátek 18.9. a sobota 19.9.
Kde: Brodek u Přerova

V Brodku u Přerova se tento víkend koná festival Život je, což je multižánrový festival, který má za úkol mimo jiné pozvednout kulturní život na venkově. Páteční program startuje v 19:30 a jsou připraveny projekce filmů studentů Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně a dalších nezávislých filmařů. Před filmovou projekcí je v 18:00 nachystána rovněž pohádka pro děti. V sobotu od 11 hodin proběhnout v sokolovně krátké přesnášky na téma cestování a inspirace, hudba začne úderem čtrnácté hodiny a nabídne variaci stylů od pop-rocku a rock´n´rollu přes crossover jamband po hard ´n heavy funky groove. V osm hodin večer vystoupí pražská kapela Artvox, od 21.30 hodin pak ostravští Bandaband.

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.