pondělí 29. dubna 2024 Robert

Za měsíc odstartuje prolog jazzového festivalu v Přerově

Přesně za měsíc se přerovský Městský dům rozhoupe v rytmu jazzu, protože 14. března startuje tradiční jarní prolog 37. ročníku Československého jazzového festivalu v Přerově, který je plánovaný v obvyklém podzimním období.

Letošní prolog zahájí trio Ondřej Kabrna & Flying Hammond, jejichž dynamický hudební rozptyl prolínající jazz a fusion, ale také klasické varhanní improvizace, vytváří přinejmenším zajímavé zvukové koláže. Klavír, hammond organ a syntezátory stířdá Ondřej Kabrna. Doplňují ho Kryštof Tomeček na kytaru a Jakub Nývlt na bicí. 

„V roce 2019 se Ondřej Kabrna a jeho „létající hammondky“ hudebně připojili k oslavám třiceti let od sametové revoluce a v jejich aranžích zazněly některé skladby, jež neodmyslitelně patřily k roku 1989,“ píší na svých webových stránkách pořadatelé jazzového prologu.   

Hlavním hostem události je Jonah Nilsson, švédský zpěvák a klávesista, který v současnosti spolupracuje s producentem Quincy Jonesem. Jonah se se svým uskupením Dirty Loops baví kreativním aranžmá známých hitů, která jsou původním verzím často velmi vzdálená a uchopená právě pro jazzové publikum.   

Jonah Nilsson vystoupí se svými spoluhráči ze sólového projektu - Jonatanem Alfredssonem (klávesy), Tobiasem Grenholmem (baskytara) a Kefem Figarem (bicí). 

Na afterparty zahraje F-Dur Jazzband, třináctičlenná formace hudebníků ze Zlína, jejichž počátky sahají do roku 1994. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto archiv csjf.cz (Jiří Vojzola)

Štítky jazz, festival, prolog, Kabrna, Nilsson, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.