úterý 7. května 2024 Stanislav

Na olomouckém nádraží bude viset cyklus fotografií dokumentující paliativní péči

Nezisková organizace Nejste sami zahájí v pondělí 24. února výstavu Jindřicha Štreita, který se na třiatřiceti fotografiích snažil zdokumentovat činnost olomouckého mobilního hospice, paliativní péči a atmosféru v rodinách, loučící se se svými blízkými.

Fotografický cyklus nazvaný „... s láskou“ bude od 16 hodin vystaven v prostorách olomouckého hlavního nádraží, kde se v užší podobě objevil už před rokem a půl. Po premiéře výstavy v říjnu roku 2018 následovalo šest repríz v různých místech v České republice i na Slovensku. Cyklus s putovním charakterem je nyní po průběžném rozšiřování fotografií ukončen. 

„Vystaveno bude celkem třiatřicet fotografií, z toho tři ve vstupním vestibulu nádraží a zbývající v podzemním koridoru spojující nástupiště a vestibul hlavního nádraží,“ informuje ředitelka mobilního hospice Nejste sami Kateřina Tichá.

Ve středu 4. března se v olomouckém sále Reduta uskuteční benefiční koncert, jehož výtěžek je určen na podporu činnosti mobilního hospice. Od 19 hodin vystoupí zpěvačka Alena Hladká a pianista Petr Ožana. „Chcete-li pomoci dobré věci a udělat si příjemný večer ve společnosti Edith Piaf, Hany Hegerové, Evy Olmerové a dalších, neváhejte a přijďte,“ zve Kateřina Tichá. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jindřich Štreit z cyklu ... s láskou

Štítky hospic, péče, výstava, vernisáž, nádraží, Štreit, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.