úterý 14. května 2024 Bonifác

Letošní výstava ForModel se blíží, letos i s řadou novinek

Výstava ForModel 2020 láká na klasické modely vlaků, ponorek, vrtulníků nebo aut. Pro mladší generaci ale organizátoři připravili také gaming zónu, 3D tisk nebo soutěž robotů. Osmnáctý ročník olomoucké výstavy se uskuteční 13.-15. března v pavilonech A a E na Výstavišti Flora Olomouc.

Výstava cílí především na rodiče s dětmi. Těšit se mohou na loutkové postavy vyrobené 3D tiskem i na tradiční loutková divadla. Děti si mohou vyzkoušet také svou zručnost na řadě stavebnic nebo v keramické dílně. „Letošní výstava bude plná hravých aktivit a živých ukázek, které vtáhnou do děje i samotné návštěvníky. Lákadlem pro mladší ročníky je GAMING ZÓNA s virtuální realitou, konzolovým stanovištěm s počítači a videohrami. Poprvé se také na výstavě uskuteční národní soutěž robotů RoboTrip – spring,“ dodává garantka akce Dagmar Maixnerová.

Na výstavě nebude ale chybět ani tradiční modelářská expozice pro historické nadšence. V pavilonu A budou k vidění bitevní lodě, ponorky, historická letadla nebo vrtulníky. Za letošní vstup návštěvníci zaplatí stokorunu, senioři šedesát korun a děti mezi 6-15 lety padesát. Mladší děti mají vstup zdarma. Vstupenky v online předprodeji jsou o deset korun levnější.   

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Olomoucká Drbna

Štítky Flora Olomouc, ForModel, výstava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.