úterý 30. dubna 2024 Blahoslav

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Galerie Šantovka v pátek otevře na parkovišti první autokino v Olomouci

PR článek

Uzavřená kulturní zařízení si v době karanténních opatřen žádají alternativní řešení. S jedním takovým přišla olomoucká Galerie Šantovka, která v pátek 8. května ve 20:00 otevře na svém parkovišti první autokino ve městě. První projekce bude patřit nejúspěšnějšímu filmu roku 2019. Na plátně uvidíte oblíbenou českou komedii Ženy v běhu.

Páteční Ženy v běhu budou ovšem jen začátkem fungování autokina. „Promítat budeme nejen české a zahraniční klasiky, ale zároveň i novější filmy. Dále máme v plánu promítat také dokumenty ve spolupráci s olomouckým festivalem AFO,“ uvedl David Podstata, marketingový koordinátor Galerie Šantovka. „Pokud by se rozjela fotbalová liga, plánujeme také promítat sportovní přenosy, především zápasy olomoucké Sigmy,“ dodává.

Autokina zažívají v této době po celém světě renesanci. To olomoucké ale nebude znamenat jen promítání filmů. Diváci se můžou těšit i na krátká divadelní představení nebo stand-up comedy show. Veškeré informace včetně programu naleznete na webových stránkách Galerie Šantovka, kde si také můžete zakoupit vstupenky.

Řidiči se musí připravit na speciální podmínky

Vzhledem k současným zvýšeným bezpečnostím opatřením, budou i v olomouckém autokině na parkovišti Šantovky speciální podmínky vstupu. „Vjezd bude povolen pouze osobním automobilům, které budou muset stát nejméně dva metry od sebe. Vše ale bude vyznačeno na zemi,“ upozorňuje Podstata. „Vyšší auta, dodávky a SUV budou mít vyhrazna místa v zadních řadách. Motocykly ani jiné dopravní prostředky nebudou moci do autokina přijet,“ upřesňuje.

V jednom vozidle budou moci sedět maximálně dvě osoby. Znamená to tedy, že jedna vstupenka je platná pro jedno dané vozidlo. Nájezd aut bude probíhat zpravidla hodinu před představením a parkovací místo bude řidičům přiděleno po předložení platné vstupenky. 

Fenomén autokin má našlápnuto k zajímavým výsledkům. Jen během posledního víkendu přišlo do jedenácti podobných zařízení celkem 3 657 diváků. Vzhledem ke zrušení velké části kulturních akcí během léta, by se mohla autokina stát nedílnou součástí našich měst. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Südkurier

Štítky autokino, kino, šantovka, olomouc, ženy, běhu, premiere

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.