pondělí 29. dubna 2024 Robert

Kino Metropol začíná ve čtvrtek znovu promítat. Během karantény nainstalovalo novou zvukovou aparaturu

Na více jak dva měsíce zasáhl nouzový stav a karanténa olomoucké kino Metropol, které muselo, stejně jako ostatní kulturní zařízení, uzavřít návštěvníkům své brány. Díky postupnému rozvolňování bezpečnostních opatření začne opět promítat od čtvrtka 14. května.

Zahájení promítání ale neznamená úplný návrat do režimu před nouzovým stavem. „Ve čtvrtek otevřeme s upravenou otevírací dobou po dobu zavření kavárny. To znamená, že do 24. května bude pokladna kina otevřená od 14 do 20 hodin. Od 25. května otevře i kavárna už od 9 hodin,“ říká Denisa Wasiewiczová, programová vedoucí kina Metropol.

Do celého objektu kina bude povolen vstup pouze s rouškou, kterou si musí divák ponechat na ústech po celou dobu filmu. Kapacita sálu je omezena na 100 osob s určenými rozestupy mezi jednotlivými diváky a nebude si do něj možné přinést jakékoliv občerstevní. „Spoléháme na diváky, že si budou sedat na místa, která budou mít uvedena na vstupence. Na pokladně budeme upřednostňovat platbu kartou, přijmeme ale i hotovost,“ dodává Wasiewiczová.

Rozestupy ve foyer budou označeny nálepkami na zemi a všechny povrchy se zvýšeným rizikem kontaktu s diváky budou pravidelně dezinfikovány.

V kině Metropol se i během karantény pracovalo na vylepšování kulturního zážitku, který olomoučanům zprostředkovává už od roku 1933. Vedle nové výmalby nebo čištění sedaček nainstalovali v kině zbrusu novou zvukovou aparaturu QSC s celkem devětadvaceti reproduktory, kterou pořídili za podpory Státního fondu kinematografie.

První diváci si nový zvuk kina poslechnou jak u českých hitů V síti nebo Vlastníci, tak i v oscarovém válečném velkofilmu 1917 nebo artovce Maják. Všechny tyto filmy hraje v prvním týdnu po otevření. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky kino, metropol, aparatura, otevření, zvuk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.