čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Znáte umělce Banksyho? Nenechte si dnes ujít filmovou lahůdku v Premiere Cinemas

Co takhle dnes večer vyrazit na unikátní dokument o legendárním světovém pouličním umělci, který si říká Banksy? Vězte, že nikdo zatím neodtajnil jeho totožnost, jeho umění však zná skoro každý.

Ve světě se točí významné filmy, které se nakonec ani nedostanou do České filmové distribuce. Jde o takové, které získaly věhlas a ocenění na filmových festivalech, ale bohužel se o nich běžný divák nemá šanci dozvědět. A přesně takový je i mystifikační dokumentární film Banksy: Exit Through the Gift Shop, který vypráví příběh sprejerů, ze kterých se stávají právoplatní umělci. Snímek zároveň ironicky shazuje narcismus některých streetartových umělců. Dokument, jež byl nominován na Oscara zároveň představí tvorbu anonymního Banksyho, jehož díla jsou satyrická a nebojí se rýpnout ani do politických problémů. V dokumentu nechybí ani adrenalinové scény s úprky před policisty. Ve filmu vystoupí také Christina Aguilera, Angelina Jolie, Jude Law a Brad Pitt.

Nahlédnout pod pokličku fenoménu 21. století můžete v rámci klubové středy v Premiere Cinemas ve středu 28. října od 20:50 hodin.

Premiere Cinemas Art je „klubové“ odvětví v multiplexu Premiere Cinemas. Jedná se o pravidelné středeční promítání artových, nezávislých či dokumentárních filmů, které se nedostaly do širší distribuce, přesto sbírají ocenění na prestižních festivalech.

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.