neděle 5. května 2024 Klaudie

Film, koncert i divadlo. Festival Michalský výpad se o víkendu netradičně uskuteční v šapitó na Konviktu

Koronavirová bezpečnostní opatření znemožnila, aby letos ožily Michalské schody v rámci festivalu Michalský výpad. Jeho organizátoři se ale spojili s univerzitní organizací Zaparkuj a v pátek a sobotu 19. a 20. června uspořádají společný minifestival na parkáně jezuitského Konviktu. V pátek nabídnou projekci cyberpunkové klasiky Matrix a koncert elektronického dua Bratři, v sobotu pak divadelní představení pro děti Tři oříšky a večer hudební doprovod DJs z širokého okolí. Vstupné na celý festival bude zdarma.

Páteční program festivalu se skládá ze dvou silných částí. Večer zahájí od půl sedmé elektronické duo Bratři. Ti se žánrově pohybují mezi kombinací chytlavé taneční elektroniky, techna a ambientu. Hlavním hnacím motorem jsou Jiřím hrané živé bicí, melodické motivy a sekvence pak vytváří Ondřej na analogové a modulární syntezátory. Po koncertě si už jen bude stačit vybrat mezi modrou a červenou pilulkou. Po setmění od devíti večer totiž Konvikt vstoupí do světa Matrixu. 

V sobotu program začne již po obědě ve 14 hodin. Z šapitó na parkáně se stane divadelní jeviště. Olomoucké Divadlo na Cucky zde odehraje Tři oříšky, neklasickou verzi klasické pohádky pro děti od 5 let, ale i jakoukoliv jinou generaci. Po zbytek dne pak budou k tanci i poslechu hrát DJs z Olomouce i jiných měst republiky. 

Po celé dva dny se návštěvníci festivalu můžou těšit na bohatý doprovodný program včetně výtvarné dílny, deskových her a půjčovny sportovního vybavení. O občerstvení se postarají olomoucké podniky Vertigo club, Café na Cucky a bistro Konvikt. Díky finanční podpoře Univerzity Palackého a Magistrátu města Olomouce je vstupné na celou akci zdarma.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook Zaparkuj - oživujeme veřejný prostor

Štítky zaparkuj, parkán, konvikt, matrix, bratři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.