čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

V anketě o největší div kraje vede Mariánský sloup v Uničově, pořadí ale ještě můžete změnit

Celkem 1 643 hlasů se prozatím sešlo ve třetím ročníku ankety 7 divů Olomouckého kraje. Ta probíhá od 1. října do 30. listopadu. Do konce hlasování tak zbývají poslední dva týdny hlasování.

Prozatím největší podporu účastníků ankety získal Mariánský sloup v Uničově, který do soutěže přihlásila tamní radnice. „Na průběžných výsledcích se v polovině soutěže výrazně projevila výzva starosty města Dalibora Horáka na Facebooku, aby lidé pro sloup hlasovali. Vzápětí se tato památka vyhoupla z třetí příčky na první,“ říká produkční ankety Ivo Heger

Dobře si prozatím vede také Tančírna v Račím Údolí u Javorníku, která je stříbrná. Na třetí místo se v uplynulých týdnech dostal Kostel Očišťování Panny Marie v Dubu nad Moravou. „Chrám v Dubu si vzal pod patronát senátor Martin Tesařík, jehož výzva na sociálních sítích taktéž vystřelila kostel v průběžných výsledcích směrem vzhůru,“ říká Heger.

Letošní anketa 7 divů Olomouckého kraje navazuje na první dva ročníky, které proběhly v letech 2011 a 2012. Tehdy zvítězila Přečerpávací vodní elektrárna Dlouhé stráně, respektive Rychlebské stezky.

První dva ročníky organizoval Olomoucký kraj s cílem upozornit na zajímavá místa regionu. Po posledních krajských volbách už nová reprezentace v pořádání nepokračovala. Nyní se 7 divů Olomouckého kraje vrací s původním produkčním týmem, který ji pořádá na vlastní náklady.

Zájemci o účast v anketě mohou až do konce listopadu hlasovat na adrese www.7divukraje.cz. Konečné výsledky organizátoři vyhlásí v prosinci.

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.