pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Pojďte do kina na osm nejlepších krátkých sci-fi filmů z celého světa

Večery iShorts nabývají popularity, nejen v Praze, Bratislavě nebo Ostravě sklízejí ovace. Díky Premiere Cinemas Art si můžete vychutnat ty nejlepší krátké snímky také v Olomouci.

Projekt iShorts pracuje s tematickými večery, byla tu láska ve všech možných i nemožných podobách, byly tu také sombrera a ostrá tequila v krátkých filmech z Mexika. Nyní se v Premiere Cinemas Art můžete těšit na invazi z vesmíru.

iShorts je česká nezávislá organizace, která určitě stojí za pozornost. Díky ní mají diváci ve vybraných městech v Čechách a na Slovensku možnost shlédnout ty nejlepší krátké filmy promítané na prestižních festivalech jako je Cannes, Berlinale či Sundance. Jako první ve střední a východní Evropě tak divákům představili všechny finalisty ceny americké Akademie filmových umění a věd za nejlepší hraný a animovaný krátký film – včetně vítězných filmů.

Projekt úspěšně funguje již sedmým rokem, úzce spolupracuje s Evropskou Filmovou Akademií. Večery iShorts zaujmou také důvtipnou dramaturgickou organizací. V rámci olomouckého večera se můžete těšit na filmy plné mimozemšťanů, kyborgů a kosmonautů. Představí se osm nejlepších krátkých filmů z USA, Německa, Švédska, Austrálie a České republiky, které nikde jinde neuvidíte. 

Proto vyrazte dnes večer od 20:30 hodin na pravidelný večer Premiere Cinemas Art.

Těšit se můžete na krátký úvod vzniklý ve spolupráci s Katedrou divadelních a filmových studií a studentského rádia UP AIR. Po skončení projekce si z kina odnesete plakáty, ke svým oblíbeným filmovým hitům.

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.