sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Španělské rytmy, chutě a vůně. Doprovodný program festivalu Colores Olomouc roztančí město

PR článek

Už dvanáctý ročník mezinárodního festivalu Colores Olomouc přivítá hanácká metropole tradičně na konci července. Ve dnech od 23. července do 26. července zahalí Olomouc španělské rytmy, chutě a vůně. Vedle famózního Galavečeru flamenka v Redutě nabídne i celou řadu doprovodného programu na různých místech Olomouce.

V rámci doprovodného programu, by návštěvníci festivalu rozhodně neměli vynechat koncert hudební formace Shahab Tolouie Quintet, která vystoupí v parkánu Konviktu Univerzity Palackého v sobotu 25. července. Quintet složený z vynikajících hudebníků, předvádí strhující kombinaci mystiky perské hudby a žhavých rytmů španělského flamenka. „Na jejich koncertech diváky vždy zaujme národnostní různorodost muzikantů, kteří pochází ze tří zemí a dávají hudbě zároveň divokost, ale i dynamiku. Hlavním lákadlem je ovšem sám Shahab, který pochází z Iránu. Disponuje skvělou technikou hry na jedinečný tříkrký nástroj Fusetar, ale i cizokrajně zbarveným zpěvem,“ láká ředitel festivalu Viktor Šebesta.

Vstupenky je možné zakoupit v síti Ticketportal, popř. v Informačním centru na Horním náměstí v Olomouci.
​Vše o festivalu naleznete na webových nebo facebookových stránkách.

Součástí open air koncertu, který se uskuteční v nádherném prostředí parkánu olomouckého Konviktu, bude také přehlídka španělské gastronomie v podání španělského kuchaře Enrique Garcíi Tejada, který připraví originální Paellu a to na několik způsobů. Chybět nebudou samozřejmě také španělská vína.

„Dalším neméně zajímavým bodem festivalového programu, bude houslový koncert Lady Fedorové, žijící v současnosti v Dánsku a která patří bezesporu k nejvýraznějším uměleckým zjevům mladé houslové generace,“ dodává Šebesta. V Olomouci představí spolu s pianistkou Lucií Kauckou virtuózní díla španělských a latinskoamerických autorů. Koncert se uskuteční v neděli 26. července v sále Mozarteum Arcidiecézního muzea Olomouc.

Ohodnoť článek

Štítky španělsko, colores, olomouc, festival, flamenco, tanec, hudba, gastronomie, kultura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.