sobota 4. května 2024 Květoslav

Netradiční pohled na historickou Olomouc nabízí nový díl pořadu Svět z nebe

Pohled z výšky na historické centrum města a také na krásnou zeleň, kterou Olomouc disponuje, nabízí nový díl pořadu Svět z nebe. Krásnou Olomouc zachytili tvůrci pořadu pomocí leteckých záběrů z kamer zavěšených pod křídly letounu. Dokument tak nabízí naprostosto nevšední pohled na historické město.

Tvůrci pořadu „Svět z nebe“ si tentokrát do nového dílu vybrali město Olomouc. Letecké pohledy ukazují nejen krásu historického centra Olomouce, ale i předměstí včetně některých fortových pevnůstek, které do 19. století chránily město zejména před pruským vpádem. Přad Olomouc z nebe je ke zhlédnutí ZDE

„Snažili jsme se Vaše město prezentovat tak, aby i co nejširší veřejnosti bylo zjevné, jakými krásami a historií se může Olomouc pochlubit,“ uvedl Jiří Pruša, vydavatel Flying Revue. Sedmiminutový dokument ukazuje město tak, jak ho ani znalci Olomouce většinou ještě neviděli. Mimo jiné je v něm dobře patrné, jak historické jádro obklopují městské parky či jak výrazně se na tvarování Olomouce podílejí řeky Morava, Bystřice a Mlýnský potok. 

Vidět města, hory, řeky, sopky, ledovce, ostrovy nebo mořská pobřeží z ptačí perspektivy umožňuje získat zcela nový rozměr pohledu na svět. Ve videoseriálu Svět z nebe se můžete právě takto radovat z pohledů na krásná a zajímá místa v Česku i po celé zeměkouli. Všechna videa tohoto seriálu byla natočena během leteckých expedic a přeletů letadly Cessna 172/182 nebo Dynamic WT9, a to pomocí kamer zavěšených pod křídly těchto letounů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto olomouc.eu

Štítky Olomouc, pořad, Olomouc z výšky, dokument

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.