pátek 29. března 2024 Taťána

V Chomoutově se v neděli rozsvítí vánoční strom, program si užijí děti i dospělí

V závěsu za olomouckým vánočním stromem se budou rozsvěcovat postupně vánoční stromy i v okolních vesnicích kolem Olomouce. Teď v neděli se, mimo jiné, rozsvítí i vánoční strom v Chomoutově. Akce bude navíc doprovázena bohatým programem pro malé i velké, a odstartuje tak Chomoutovský advent.

V neděli od 16:00 se můžou nejen Chomoutovští, ale i obyvetelé okolních vesnic a Olomouce těšit v nedalekém Chomoutově na slavnostní vánoční program. Zlatým hřebem bude rozsvěcení vánočního stromu, nebudou ale chybět i prodejní stánky, kde se bude prodávat například specialita Sládkův punč, který připravili na zimní časy v pivovaru Chomout, poté také grog, svařák, vánoční čaj nebo třeba perníčky či koláčky od místních seniorů.

Děti budou mít možnost navštívit vánoční dílnu, kde budou vyrábět vánoční ozdoby, psát dopis Ježíškovi a malovat keramické figurky. 

Kapitolou samou o sobě je vánoční strom. Místní člen komise věnoval obci svůj třímetrový smrk, který se bude přesazovat i s kořeny. Chomoutov tak bude mít poprvé svůj vlastní vánoční stromek, u kterého se budou lidé každý rok setkávat. I výzdoba stromu bude netradiční - postarají se o ni děti, které si doma vytvoří svou vlastní ozdobu, a když ji přinesou, dostanou za ni malý dárek.

Během adventního jarmarku pan farář z Horky nad Moravou také pronese krátké adventní zamyšlení a zapálí svíčku na adventním věnci, který by měl hořet po celou dobu adventu.

PO celou dobu akce se budou z místního rozhlasu linout koledy a navozovat tak tu pravou vánoční atmosféru.

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.