pátek 3. května 2024 Alexej

Film V síti o sexuálním obtěžování dětí uvede ve čtvrtek v kině Metropol jeho režisér Vít Klusák

Na začátku března zavítal do Olomouce dokumentarista a režisér Vít Klusák, který v kině Metropol uvedl svůj poslední snímek V síti. Obě projekce byly beznadějně vyprodány. Myšlenka podobnou projekci zopakovat byla okamžitě na místě. Plán ale přerušila koronavirová krize, která kino Metropol na několik týdnů zcela uzavřela. Ve čtvrtek 6. srpna se po několika měsících Vít Klusák vrací, aby mohl film představit i těm, kteří se na březnové promítání nedostali.

Celovečerní dokumentární film V síti režisérů Víta Klusáka a Barbory Chalupové naléhavým způsobem otevírá doposud tabuizované téma zneužívání dětí na internetu. Jen ze statistik vyplývá, že bezmála třetina českých dětí na vlastní oči zažila, že před nimi někdo masturboval prostřednictvím webkamery. Hlavní linka filmu sleduje radikální psychosociální experiment, pomocí kterého autoři zviditelňují, s čím se v online prostoru potýkají děti ve věku 11-13 let. Virtuální predátoři se často skrývají za falešným dětským profilem, což jim usnadňuje oslovit "vrstevníky".

Vít Klusák se během čtvrtka 6. srpna zúčastní tří projekcí v kině Metropol od 14:00, 17:00 a 20:00. Vstupenky jsou stále k dostání na webových stránkách kina.

Pomocí sofistikovaných triků si brzy získají důvěru dítěte a snaží se z něj vylákat obnažené selfie. Jakmile se jim to podaří, začnou dítě vydírat tím, že jeho fotky zveřejní například na Facebooku, nebo rozšíří na jeho škole. Pro účely experimentu si autoři filmu tyto úskoky a manipulativní techniky vypůjčí a obrátí je proti jejich strůjcům. Z lovců se tak stanou lovení...

Podívejte se na nezapomenutelné momenty z filmu:

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Milan Jaroš

Štítky film, kino, metropol, v síti, klusák, zneužívání, sexuální, děti

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.