neděle 5. května 2024 Klaudie

Tramtarie se opět představí pod širým nebem. Tentokrát zaplní parkány Konviktu

Divadelní festival s názvem Olomoucké "nejen" shakespearovské léto nabídne od neděle během jedenáctidenní přehlídky 11 představení, z toho dvě derniéry. Herci z pořádajícího Divadla Tramtarie se divákům představí pod širým nebem, na parkánech Konviktu, řekli dnes novinářům zástupci divadla. Před diváky takto vystoupí již podruhé, v červnu se Tramtarie zapojila do projektu olomouckých divadel Divadelní červen open-air. Na svou vlastní scénu se však od vypuknutí pandemie koronaviru herci dosud nevrátili.

Olomoucké "nejen" shakespearovské léto potrvá na parkánech od 9. do 19. srpna. „Po jarním omezení kvůli koronaviru jsme v divadle hrát nemohli. Poprvé jsme naplno hráli v červnu na Divadelním červnu open-air na Korunní pevnůstce. Tam se to osvědčilo, lidé chodili a byla úžasná atmosféra. Nyní v srpnu máme druhou možnost, kdy po pandemii mohou lidé přijít a divadlo bude naplno hrát,“ řekla ředitelka divadla Petra Němečková.

Diváky na přehlídce čeká například hit Kabaret nahatý Shakespeare či komedie Po stopách něžného muže. Tramtarie také exkluzivně nabídne tři poslední představení autorské inscenace Láska za koronu, kterou divadlo nazkoušelo v rekordním čase v souvislosti s aktuální situací kolem koronaviru. „Původně jsme tuto komedii chtěli hrát pouze na Divadelním červnu open-air, ale pro velký ohlas diváků jsme ji přidali i na tento festival,“ uvedla Němečková. Derniéra je naplánována na 17. srpna.

Poslední šance vidět Velkého Gatsbyho

Naposledy Tramtarie uvede na festivalu také inscenaci Velký Gatsby, adaptaci knihy od Francise Scotta Fitzgeralda. Hra byla největším, nejambicióznějším a nejdražším projektem sezony 2018, součástí scény je bazén, který se napouští během představení a herci odehrávají 90 procent děje ve vodě. Derniéra se uskuteční ve středu 19. srpna v hollywoodském stylu, uvedla Němečková.

V programu je také oblíbená stand-up show Herci na ležáka. „Novinkou na festivalu je také velký třídenní dětský program pro rodiny s dětmi, kromě pohádek Divadla Tramtarie nebude chybět také doprovodný program,“ doplnila ředitelka divadla.

Pátý ročník festivalu by měl podle pořadatelů navázat na předchozí úspěšné ročníky, které se vždy těšily velké návštěvnosti. Například loni navštívilo jedenáctidenní festival přes 3700 diváků.

Autoři | Foto Divadlo Tramtarie

Štítky ČR, divadlo, festival, Olomouc, AUDIO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.