sobota 11. května 2024 Svatava

V olomouckém Letním kině vystoupí Cirk La Putyka s inscenací Kaleidoscope

Do Olomouce v polovině srpna zamíří soubor nového cirkusu Cirk La Putyka. Seskupení založené potomky slavného českého loutkáře Matěje Kopeckého vystoupí s inscenací Kaleidoscope, která vznikala během koronavirové pandemie. V Olomouci se soubor představí poprvé, vystoupení je naplánované na 17. a 18. srpna v areálu Letního kina. Do Olomouce Cirk La Putyku pozvalo Divadlo na cucky, řekl jeho mluvčí Zdeněk Vévoda.

„Návštěvníky tohoto představení čeká skutečná podívaná. Šílené skoky na obřím teeterboardu, skupinové taneční choreografie, závěsná akrobacie i lety na trampolíně. Na scéně se v pestrobarevné show představí osm akrobatů, herců a tanečníků. Mezi nimi i Adam Joura, kterého diváci mohou znát také z našich repertoárových titulů Opletal, 1993 nebo Tři oříšky,“ uvedl Vévoda.

Projekt Kaleidoscope je výjimečný i okolnostmi svého vzniku. Připravoval se během jarní pandemie a na velké části zkoušek byl tak finský režisér Maksim Komaro přítomen pouze on-line a aranžmá tvořil s pomocí kamer a monitorů.

Cirk La Putyka přerostl od roku 2008 z party nadšenců kolem Rosti a Vítka Novákových v novocirkusové uskupení herců, akrobatů a tanečníků. Soubor byl oceněn například Cenou Sazky a Divadelních novin, cenou festivalu Next Wave, cenou České taneční platformy a České divadelní DNA, uvedl Vévoda. Na jeho první hostování v Olomouci si mohou zájemci koupit vstupenky na webu Divadla na cucky www.divadlonacucky.cz.

Pro zájemce, kteří by se chtěli o pražském ansámblu dozvědět více, připravilo Divadlo na cucky ve spolupráci s univerzitní iniciativou Zaparkuj promítání dokumentu České televize Na krev, který mapuje pět let v životě rodiny Nováků i souboru Cirk La Putyka. Snímek bude promítnut pod širým nebem ve čtvrtek 13. srpna na Dolním náměstí, dodal mluvčí Divadla na cucky.

Autoři | Foto laputyka.cz

Štítky ČR, divadlo, cirkusy, Cirk La Putyka, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.