sobota 20. dubna 2024 Marcela

RECENZE: Gangster Káčko se nezastaví před ničím, to vědí i v Jižní Africe

Pokračování příběhu o uprchlém mafiánovi Radovanu Krejčířovi alias filmovému Radimu Kraviecovi představuje jeho šílené kousky, které prováděl na Seychelách a v Jihoafrické republice. Je pravda, že tam dělal naší zemi pěknou ostudu.

Z hlavního představitele herce Hynka Čermáka jde strach, i když se vtípkům v jeho podání sem tam zasmějete, po chvíli vás přepadne zděšení. Vždyť je to natočené podle skutečných událostí! Jak je vůbec možné, že se mu podařilo utéct v době, kdy jej měla policie v hrsti? Právě v této chvíli se s „Káčkem“ setkáváme, leží spoutaný na zemi ve svém obývacím pokoji a chystá se zdrhnout, což se mu, jak víme ze zpráv, povede. Nastává úprk na Seychely, které jej zpět do Česka nehodlají vydat. Ale to by to nebyl skutečný gangster, aby se nezačal nudit, proto začíná přemýšlet o podplácení všech kolem. Seychely jsou malý ostrov a jeho špinavé kousky mu nakonec přerostou přes hlavu, i s přispěním českých vyšetřovatelů je Radim Kraviec donucen k úprku do Jihoafrické republiky.

Teprve tady „Káčkovi“ nadobro přeskočilo. Kraviec stále touží po odplatě a chce se vrátit domů do Evropy, ale nenechá se zahanbit ani v jihoafrickém Johannesburgu. Začíná kolotoč vydírání, vražd a obchodů s drogami. O jeho zločinech jsme slyšeli jen z doslechu, zato jihoafrickým vyšetřovatelům tento český mafián pořádně zavařil a tím nad ním pak paradoxně spadla klec. Celou dobu své činy Kraviec nepokládá za nic špatného, cítí se nevinný, mluví o sobě jako o oběti.

V porovnání s českými detektivkami, které můžete v současnosti vidět v televizi, jsou oba díly Gangstera Ká úplně jinou ligou. Určitě na film do kina vyrazte.  

Olomoucká Drbna hodnotí: 85 %

Na film můžete zajít třeba do olomouckého Premiere Cinemas, program najdete zde.

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.