čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Kvůli koronaviru vystoupí na letošním jazzovém festivalu v Přerově především tuzemští umělci

Ve dnech 22. - 24.října  proběhne v Městském domě každoroční Československý jazzový festival. Pořadatelé zareagovali na nepříznivou sItuaci a v době, kdy je nemožné pozvat žádnou světovou hvězdu, jak tomu bývalo pravidelně při minulých ročních, oslovili ty nejzajímavější muzikanty z české scény, sousedního Slovenska a SRN.

Tím prvním zahraničním účastníkem bude slovenský trumpetista Juraj Bartoš, který festival zahájí koncertem s All Stars Bandem , ve kterém se po delší době sejdou Jiří Stivín, Emil Viklický, a jubilanti  František Uhlíř (70) a Josef Vejvoda (75). Juraj Bartoš bude i u konce každého dne festivalu jako člen  kapely Rhythm Desperados, která bude mít na starost zábavu po hlavních koncertech. O varhaníkovi Ondřeji Pivcovi se v podstatě dá říct, že je tou jedinou americkou zahraniční hvězdou. Corona vir mu zrušil roční turné s Gregory Potterem a "uvěznil" ho v Čechách. S potěšením tento držitel americké Grammy za poslední Pottrerovo album přijal nabídku na sobotní vystoupení, kde v premiéře představí svůj nový Ondřej Pivec Project.

O záverečné koncerty se každy den postarají kapely, které žánrově překračují hranice jazzu,  jsou však zárukou kvality. Ve čtvrtek to bude David Koller Band, v pátek funková kapela Top Dream Company a v sobotu stále populárnější big band vedený charismatickým Petrem Kroutilem,  Orginal Vintage Orchestra.

Mezi dalšími hosty se představí varhaník Ondřej Kabrna & Flying Hammond, saxofonista Luboš Soukup, v jehož kapele hraje přerovský rodák Marek Urbánek. Další rodák, Vít Pospíšil je aranžérem a kapelníkem souboru Tribute to Head Hunters. Tento projekt je oslavou slavného období rozmanité tvorby Herbie Hancocka, který letos slaví 80. narozeniny.

Posledním účinkujícím ve výčtu je Banjo Band Ivana Mládka. Ivan Mládek začínal v Přerově v roce 1972 a od té doby neztratil jeho humor a hudba věhlasu a stále lidi baví. 

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky festival, jazz, koronavirus, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.