pondělí 13. května 2024 Servác

Moravská filharmonie Olomouc na čtvrtek chystá online koncert Zvuky 21. století

Moravská filharmonie ve spolupráci s americkou nahrávací společností PARMA Recordings uvede online koncert soudobé hudby Zvuky 21. století. Ve čtvrtek 13. srpna od 19 hodin na facebooku a webu Moravské filharmonie mohou posluchači vyslechnout skladby šesti hudebních skladatelů a skladatelek, kteří se ve své tvorbě inspirují takovými velikány, jako byli Ludwig van Beethoven nebo Béla Bartók. Jednotlivé skladby jsou inspirovány objevováním zvukových možností orchestru a práce s hudebními tématy. Koncert zazní v živém přenosu a v plné kráse orchestrálního provedení pod taktovkou dirigenta Stanislava Vavřínka.

„Moravská filharmonie koncertuje od druhé poloviny června naživo, ale zároveň vítá možnost pokračovat v koncertování online a oslovit zajímavou hudbou i zahraniční posluchače a všechny ty, kteří sledují současné světové trendy v orchestrální hudbě,“ říká Jonáš Harman, ředitel Moravské filharmonie Olomouc. „Koncert Zvuky 21. století přinese netradiční zážitek díky průřezu skladeb hned šesti soudobých zahraničních autorů, které představí,“ dodává.

Program koncertu:

Brian Latchem: Suffolk Variations for Viola and Strings
William C. White: Recollected Dances
John A. Carollo: Seeds of Doubt
Rain Worthington: Within Deep Currents
Jay Anthony Gach: Unendurable Ecstasies
Heidi Jacob: Many in One

Moravská filharmonie Olomouc patří k předním a nejstarším symfonickým orchestrům v České republice. Za dobu své existence si Moravská filharmonie Olomouc vytvořila mimořádně rozsáhlý a rozmanitý repertoár: věnuje se především klasickému symfonickému repertoáru, propaguje však i soudobou českou a světovou hudební tvorbu, o čemž svědčí uvedení více než 250 novinek.

Moravská filharmonie je kulturní institucí, která se zásadní měrou podílí na organizaci uměleckého a koncertního života v Olomouci a okolí. Pořádá festivaly Dvořákova Olomouc a Mezinárodní varhanní festival Olomouc. Mezi její činnosti patří také řada vzdělávacích aktivit pro děti a mladé lidi.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto MFO

Štítky filharmonie, olomouc, moravská, mfo, hudba, kultura, reduta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.