neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Pátý ročník festivalu Řeka má duši nabídne středomořskou pop up restauraci a interaktivní program pro děti

Pátý ročník festivalu Řeka má duši se uskuteční v sobotu 22. 8. Podtitulem letošního ročníku je 5 OLOlet. Program je plánován pro všechny věkové kategorie. Na své si přijdou dospělí i rodiny s dětmi.

Nemůžu uvěřit, že v sobotu oslavíme už pátý ročník. Mám velkou radost z toho, jak velký kus cesty jsme ušli a na festivalu bych se o tuhle radost chtěl podělit se všemi, co nás celou dobu podporovali. Většina z nás si prošla či prochází složitým obdobím, které se podepsalo i na možnosti setkat se ve veřejném prostoru. Proto jsem vděčný za to, že můžeme náš festival pořádat,“ uvedl organizátor akce, Šimon Pelikán. 

Hlavní oganizátor Plavby Olomouc tento rok přizval ke spolupráci nové partnery. Long Story Short Hostel & Café připraví netradiční zážitek v podobě Plaveb do Středomoří a zástupci olomouckého Street Art Festivalu se postarají o interaktivní program pro děti, jakýjm bude například nteraktivní workshop „Jak se dělá graffiti“, který odhalí dětem tajemství vzniku graffiti od skici až po práci se sprejem.

Degustační Plavby do Středomoří, v podobě pop up restaurace, slibují ochutnávku středomořských pokrmů, ryb, plodů moře a dobrého vína. Budou trvat až tři hodiny. Místo na lodích je však potřeba si rezervovat předem.

Program festivalu začne v sobotu v 15:00. v přístavišti na Nových Sadech. Vystoupí zde několik hudebních skupin, například The Gardeners, Ptakustik, Terez Wrau a D.U.B. music. Pro děti budou připraveny workshopy a nejrůznější aktivity. Návštěvníci mohou posedět na břehu, poslouchat hudbu, zatancovat si, potěšit se pohledem na řeku Moravu a občerstvit se v místním bistru. Samotný vstup na festival je zdarma.

Letošní ročník se od těch předešlých liší především v tom, že jeho vyvrcholením nebude divadelní představení. „Každý rok je hlavním bodem divadlo na řece. Vzhledem k celostátní situaci, financím a nejistotě v pořádání hromadných akcí a faktu, že máme půlkulatiny, jsme se rozhodli festival pojmout trošku netradičně a najít nové partnery,“ doplňuje Pelikán.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto Plavby Olomouc

Štítky festival, řeka, pop up, plavby

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.