čtvrtek 2. května 2024 Zikmund

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

SOUTĚŽ: Vyhrajte vstupenky na Podzimní festival duchovní hudby, který letos proběhne v plném rozsahu

PR článek

Letošní ročník Podzimního festivalu duchovní hudby se koná přes všechny problémy způsobené celosvětovou pandemií ve stejném rozsahu i kvalitě jako ročníky předešlé.

Koncerty jsou opět umístěny do historicky cenných a akusticky pozoruhodných prostor spojených s duchovním, společenským a kulturním životem Olomouce. Návštěvníci jsou zváni do reprezentativního sálu olomouckého arcibiskupství a do tří velkolepých dominant města: chrámu sv. Mořice, dómu sv. Václava a do chrámu Panny Marie Sněžné.

Více informací o programu, vystupujících nebo vstupenkách na festival naleznete na webových stránkách www.podzimni-festival.cz.

Festival bude zahájen koncertem v neděli 20. září v dómu sv. Václava, kde italský dirigent Paolo Gatto provede celovečerní dílo Giachina Rossiniho: Petite Messe Solennelle (Malá slavnostní mše) a to v původní verzi pro sóla, sbor, dva klavíry a harmonium.

Koncert, který následuje v programu festivalu, je stylovým kontrastem vůči koncertu úvodnímu. V pondělí 28. září na svátek sv. Václava se v reprezentativních prostorách olomouckého arcibiskupství představí komorní smyčcové těleso Pražští komorní sólisté se svým vedoucím houslistou Janem Mráčkem. Koncert uvede mistrovská instrumentální díla 20. století (Suk, Šostakovič), mezi kterými dominuje skladba pro sólový hoboj a orchestr anglického skladatele Ralfa Vaughana Williamse. Sólového partu se ujme vítěz interpretační soutěže Pražského jara 2019 hobojista Martin Daněk.

V tradici festivalu bude závěr patřit rozsáhlému oratornímu dílu, a to Stabat Mater Antonína Dvořáka, které zazní v sobotu 24. října v chrámu P. M. Sněžné. Náročných sólových partů se ujal kvartet skvělých interpretů, kteří na festivalu vystupují téměř tradičně – Lucie Vagenknechotvá/soprán, Jana Sýkorová/alt, Tomáš Černý/tenor a Martin Gurbal/bas. Vystoupí společně s Českým filharmonickým sborem Brno a Symfonickým orchestrem Slovenského rozhlasu pod taktovkou světově proslulého dirigenta Petra Altrichtera.

SOUTĚŽ:

Výhercem dvou vstupenek na Podzimní festival duchovní hudby se stala Veronika V. Gratulujeme a výherkyni se ozveme na uvedený kontakt.

Ohodnoť článek

Štítky Podzimní festival duchovní hudby, Olomouc, kultura, hudba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.