čtvrtek 2. května 2024 Zikmund

Na svatého Václava se Arcibiskupským palácem rozezní Sukova Meditace na Svatováclavský chorál

V rámci podzimního festivalu duchovní hudby se v sedm hodin v Arcibiskupském paláci rozezní Meditace na Svatováclavský chorál Josefa Suka. Následovat poté bude Koncert pro hoboj a orchestr a moll od R. Vanghana Williamse a Čajkovského Smyčcová serenáda C dur.

Jedná se o koncert vítěze z Pražského jara 2019. Uměleckým vedoucím bude Jan Mráček, hrát bude smyčcový orchestr Pražští komorní sólisté a na hoboj zahraje sólista Martin Daněk. 

V rámci státního svátku se také  koná v olomouckém dómu Slavnost svatého Václava, která se zakončí v 18:00 Slavnostní zpívanou nešporou v bohoslovci.

Koncert začíná v 19:00 v Arcibiskupském paláci, vstupenky je možné si rezervovat přes rezervační formulář na stránkách festivalu.

Podzimní festival duchovní hudby byl založen v roce 1994 a za 25 (26) let svého trvání se stal jednou z hlavních kulturních událostí v Olomouci. Pořadatelem festivalu je MUSICA VIVA  za podpory Olomouckého arcibiskupství, statutárního města Olomouc, Olomouckého kraje a Ministerstva kultury ČR. Od svého vzniku se festival koná pod záštitou Msgre Jana Graubnera, arcibiskupa olomouckého a metropolity moravského. Spoluzakladatelem a uměleckým garantem byl 15 let přední český dirigent Stanislav Macura, který vtiskl festivalu jeho podobu a specifičnost.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FB Arcibiskupský palác | Zdroj Podzimní festival duchovní hudby

Štítky palác, arcibiskupství, koncert, kultura, sv.Václav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.