úterý 30. dubna 2024 Blahoslav

Divadlo Tramtarie převedlo úspěšnou inscenaci Láska za koronu do on-line podoby

Olomoucké Divadlo Tramtarie se rozhodlo převést svůj největší hit z první vlny pandemie s názvem Láska za koronu do on-line podoby. Derniéra inscenace hrané s velkým úspěchem na venkovních jevištích se sice uskutečnila v srpnu, divadlo se však i vzhledem k aktuálnosti tématu rozhodlo k autorské komedii opět vrátit. Poprvé ji divákům nabídne v HD kvalitě tento pátek na stránkách www.divadlotramtarie.cz, sdělila ředitelka divadla Petra Němečková.

"Téma inscenace je v těchto dnech bohužel opět velice aktuální, byť jsme doufali, že na podzim už se za hrozbou pandemie a omezujícími opatřeními jen s nostalgií ohlédneme. Věřím proto, že Láska za koronu přinese divákům rozptýlení a určitý nadhled v těchto nelehkých dnech," uvedla ředitelka divadla.

Premiéru měla inscenace už letos v červnu

Inscenace vznikla letos v květnu jako spontánní a upřímná reakce na složitou situaci, kdy byla divadla uzavřena během první vlny pandemie koronaviru. Premiéru měla na festivalu Divadelní červen open-air, který se konal po celý červen ve venkovním amfiteátru na Korunní pevnůstce v Olomouci a nasazena byla i do programu open-air festivalu Tramtarie s názvem Olomoucké nejen shakespearovské léto.

Inscenace měla u diváků veliký úspěch

Inscenace se nakonec dočkala devíti repríz na venkovních jevištích, zhlédlo ji téměř 3000 diváků. "Myslím, že hlavním důvodem úspěchu této inscenace bylo nejen výsostně aktuální téma koronaviru a jeho dopadu na společnost, které jsme přivedli jako úplně první na česká jeviště, ale zejména to, že o této mizérii hovoříme s laskavostí a humorem, který nemá za cíl někoho urážet nebo se vysmívat tomu či onomu. Šlo nám o to zasmát se sobě samotným, povznést se a dodat naději. A to se myslím docela povedlo," uvedl autor a režisér inscenace Vladislav Kracík.

Jak si můžete pořídit záznam představení? 

Diváci si mohou záznam pořídit tak, že si zakoupí vstupenku online na www.divadlotramtarie.cz, poté jim přijde email s přihlašovacími údaji k videu. Záznam pak budou moci zhlédnout kdykoliv během následujících 14 dní. Diváci si navíc mohou vybrat výši vstupenky podle toho, zda navíc chtějí i podpořit divadlo. Tramtarie na projektu spolupracovala s olomouckou produkční společností Geroge Vision; vznikl tak špičkový divadelní záznam s perfektním zvukem a obrazem v HD kvalitě. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Divadlo Tramtarie

Štítky ČR, divadlo, koronavirus, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.