úterý 30. dubna 2024 Blahoslav

Festival MusicOlomouc čekají příští týden poslední dva koncerty, sledovat je můžete online

12. mezinárodní ročník festivalu soudobé hudby MusicOlomouc 2020 „SCHNEE“ vstupuje úterním koncertem 3. 11. v 19 hod v olomouckém Divadle na cucky do druhé poloviny. Pražští skladatelé a interpreti sdružení Konvergence (CZ) pro tento večer s názvem „flowing…floating“ zařazují kompozice pro akordeon, violu a violoncello společně s elektronikou.

Program je protknut převážně vznášivě-meditativními témbry. STREAM koncertu můžete sledovat zde: https://youtu.be/SWUMX5WoAxU.

Závěrečný koncert proběhne dne 4. 11. ve 20 hod v Atriu Uměleckého centra Univerzity Palackého v podání Orchestru BERG (CZ). Zazní jedna ze stěžejních kompozic 21. století, skladba s názvem Schnee (2008) jednoho z nejvýznamnějších skladatelů současnosti – H. Abrahamsena. Celovečerní skladba vychází z témat Bachových kánonů a Umění fugy a je inspirovaná tematikou zimy a sněhu, které se skladatel často věnuje. STREAM koncertu můžete sledovat zde: https://youtu.be/SWUMX5WoAxU.

I přes všechna úskalí současné situace se dosud podařilo plánované koncerty uskutečnit a zprostředkovat je posluchačům formou live streamu. Zazněly takto i tři světové premiéry česko-slovenských skladatelů P. Zlámala, M. Keprta a M. Slobody.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FB: MusicOlomouc, Petra Kožušníková

Štítky MusicOlomouc, muzika, hudba, festival, soudobá hudba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.