pátek 3. května 2024 Alexej

Olomoučtí vozíčkáři chystají benefiční on-line koncert. Vystoupí na něm i členka Kelly Family

Olomoučtí vozíčkáři plánují na čtvrtek on-line vánoční benefiční koncert na podporu svého spolku. Vystoupí při něm nejen olomoučtí umělci, ale i Kathy Kelly z legendární hudební skupiny Kelly Family. Koncert bude odvysílán 3. prosince od 18:00 na facebookovém profilu Spolku Trend vozíčkářů. Řekl to řekl mluvčí spolku Milan Papežík. Původně se měl koncert uskutečnit na olomouckém Horním náměstí o vánočních trzích, plány však zhatila koronavirová opatření.

„Doba je k živým akcím velice nepříznivá, a tak jsme se domluvili, že neporušíme tradici a vánoční benefiční koncert se odehraje tak trochu jinak. O část programu se postarají umělci působící v Olomouci a okolí a na dálku nás podpoří další část umělců ze svých domovů v podobě home videa," uvedl mluvčí spolku. „Naše kulturní akce jsou pro veřejnost takovou symbolickou odměnou za to, že nás lidé neustále podporují," doplnil.

Největším překvapením bude Kathy Kelly

Programem benefičního koncertu provede diváky dlouholetý podporovatel spolku zpěvák Martin Šafařík. Pozvání přijal Ivo Batoušek, bubeník a člen hudební formace Jumping Drums, slovenská zpěvačka Valéria Polčová či finalistka SuperStar Alžběta Kolečkářová. „Tím největším překvapením bude vystoupení zpěvačky Kathy Kelly z legendární hudební skupiny Kelly Family. Nestává se často, že by české neziskové organizace podporovali zahraniční umělci. Spolku Trend vozíčkářů se však toto nemožné povedlo," doplnil Papežík.

Slibovali jsme vám opravdu velké jméno a dnes je to tady!???? Náš Vánoční benefiční koncert podpoří legenda! Těšit se...

Zveřejnil(a) Spolek Trend vozíčkářů Olomouc dne Pátek 20. listopadu 2020

Benefiční koncert, při kterém mohou zájemci spolek podpořit dobrovolným virtuálním vstupným, je podle jeho zástupců poděkováním především lidem, kteří vozíčkáře podporují a pomáhají jim i v této nelehké době. Patří mezi ně i osobní asistenti. „Naši osobní asistenti jsou prakticky od března v nasazení a s nynějším pravidelným testováním zažívají jedno z nejnáročnějších období života. Teď už nestačí, aby byli pro handicapované jen fyzickou podporou. Musí jim v době omezení kontaktu s veřejností víc naslouchat a snažit se je podpořit hlavě psychicky, a to víc něž kdykoliv jindy," dodal ředitel Spolku Trend vozíčkářů Tomáš Zrnka.

Spolek Trend vozíčkářů patří mezi největší poskytovatele služby osobní asistence pro těžce tělesně handicapované. Mimo osobní asistence nabízí také služby sociální rehabilitace, psychologické poradny, poradny pro odstraňování bariér, půjčuje kompenzační pomůcky a zaměstnává handicapované.

Olomoucké vozíčkáře můžete podpořit formou dobrovolného virtuálního vstupného v podobě dárcovské SMS "DMS TKANICKA 30" nebo "DMS TKANICKA 60" nebo "DMS TKANICKA 90" na číslo 87777 nebo příspěvkem na účet číslo 1000100014/5500 (Raiffeisen Bank).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto kathyannekelly.com

Štítky ČR, hudba, sociální, handicapovaní, Vánoce, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.