čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Pevnost Poznání je pro návštěvníky o víkendu protkána láskou

Sobota 13. 2. a neděle 14.2. – oba tyto dny budou v olomoucké Pevnosti Poznání patřit lásce. Program, který trvá vždy od 9:00 do 18:00, je připraven pro návštěvníky tak, aby nejen příjemně strávili víkend, ale také, aby se něco užitečného dozvěděli. Samozřejmě, vše ve jménu lásky.

Návštěvníci Pevnosti Poznání se mohou těšit na opravdu bohatý program. Ti neodvážnější si mohou najít osudovou lásku na mapě světa, ostatní se mohou například učit slova "Miluji tě" ve všech světových jazycích. Milovníci tajemna a magie zase mohou připravit elixír lásky. Kdo ví, třeba bude fungovat...

V Pevnosti Poznání však o víkendu nepůjde jen o lásku člověčí, ale také tu zvířecí: „Ukážeme, podle čeho si zvířata vybírají ideálního partnera, a dokážeme, že v živočišné říši například na velikosti samečka či vzhledu samičky vůbec nezáleží," řekla koordinátorka biologické sekce Alena Vláčilová.

V Pevnosti Poznání se pořád něco děje. Kromě tohoto zamilovaného víkendu do ní mohou lidé zavítat i v rámci dalších událostí: „Chceme návštěvníkům nad rámec našich stálých expozic a programu pro školy připomínat významná výročí spojená s vědou. Připravujeme například připomenutí Mezinárodního dne epilepsie a Týdne trénování paměti. Toto téma bude aktuální také v programu festivalu Academia Film Olomouc, který se koná 19. až 24. dubna," řekl programový ředitel Jakub Ráliš.

Facebooková událost zde.

 

Autoři | Foto Eva Hobzová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.