úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Šantovku ovládne v sobotu Trick 'n' roll, představí se jezdecké špičky MTB a BMX kol

PR článek

Myslela jsem si, že jsem za svůj život toho viděla a slyšela relativně dost. Ale když jsem se dozvěděla, že se v Šantovce budou konat závody na BMX kolech, tak jsem musela svoje stanovisko přehodnotit.

Ano, slyšíte správně. Olomoucké obchodní centrum bude hostit Trick 'n' Roll, závod na BMX a MTB kolech. Ještě jednou pro upřesnění: přímo v Šantovce se 16.4. budou prohánět profi jezdci na kolech. Na kolech! Kvalifikační kolo se pojede v jedenáct dopoledne a tam se rozhodne, kteří jezdci ze dvou kategorií, BMX a MTB, postoupí do finále. Celkem pojede 32 jezdců z celé Evropy. Nemůže chybět ani české zastoupení, a proto budeme mít možnost vidět třeba Michaela Berana, Jakuba Vencla nebo Kubu Kalinu.

Závod začíná v druhém patře a po cestě dolů můžou závodníci ukázat své dovednosti.. „Ridery bude čekat sešup po eskalátorech, stav odstředivé beztíže na klopené zatáčce, obrovskej big air, vražedná spina, oněmující funbox i několik technických vln,“ deklaruje oficiální tisková zpráva akce. Cíl bude zakončen velkou čtyřmetrovou rampou, na které se ukážou nejzajímavější triky.  Vše se koná pod finanční záštitou Galerie Šantovky, která si na pomoc přizvala profesionálního ridera Jana Jílka, juniorského mistra a mistra ČR ve freestyle BMX a Pavla Kratochvíla.

                           

„Všechny překážky, které se na trati vyskytnou, se později přesunou ven před Šantovku. Vznikne tedy freestylový park pro veřejnost,“ oznámila marketingová koordinátorka Kateřina Ulehlová. Nacházet se bude u dětského hřiště a mladí nadšení rideři se mohou konečně začít učit nové triky přímo v centu Olomouce.

K pořádné akci patří i pořádná hudba. Na programu je akustický koncert Adama Sychrowa, nebude chybět ani street dance show od olomouckých klubů a večer se uskuteční afterparty v S-klubu.

Jestliže tomu nevěříte a chcete se podívat na vlastní oči, jak se po obchodním centru prohánějí kola, tak dorazte 16. dubna do Šantovky. V jedenáct hodin to vypukne a závěr se předpokládá kolem 18. hodiny. Osoby malého vzrůstu se nemusí bát, že by nic neviděli, budou připravené velkoplošné televize, na kterých uvidí všechno. Dokonce se chystá i livestream celé události. 

Celý program akce naleznete na stránkách Galerie Šantovka.

Rozhovor s Michaelem Beranem, špičkou českého BMX

Jezdíte od roku 2004, co byste ve své dosavadní kariéře vypíchl jako tu nejúspěšnější věc?
Asi určitě to bylo druhé místo na Simple Session, což je nejprestižnější BMX závod vůbec. Pak bych ještě určitě vyzdvihnul trik, který se mi povedl v roce 2013 a od té doby ho ještě nikdo nezvládl, což je 360 bikeflip to tailwhip. V praxi to vypadá tak, že se ve vzduchu otočím kolem své osy, udělám salto a ještě protočím řídítka.

Co si slibujete od sobotní akce v Galerii Šantovka?
Myslím si, že to bude skvělá akce, plná adrenalinu a pro lidi určitě nevšedních zážitků. Kdysi jsem už v podobných prostrorách jezdil, v Praze v Arkádách, ale tam to byla pouze exhibice, ne závod. O to víc se těším do Šantovky, protože to bude právě kombinace závodu a triků.

Na co přesně se mohou v sobotu lidi ve vašem podání těšit?
To ani sám přesně nevím, uvidíme, jak bude postavená trasa. BMX kolo, na kterém jezdím, má totiž své specifika, jedna z nich je fakt, že nemám brzdu, takže uvidím, co si budu moct dovolit. Zaručeně tam ale předvedu nějaké ty triky, určitě se lidi mají na co těšit, a to nejen ode mě, ale i od ostatních, špičkových jezdců.

Zůčastníte se i následné afterparty v S-klubu?
Určitě. Budu se potloukat někde kolem baru, takže se stavte na skleničku, pokecáme ;)

Kde vás tento rok budou moci ještě lidi vidět?
To je složitější, od května do konce roku už totiž budu jen v Americe, kde se odehrává většina závodů. Určitě ale můžou sledovat moje sociální sítě (Instagram, Facebook, Snapchat – michaelberan1), kde se dozví o všem podstatném, co dělám.

 

 

Autoři | Foto

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.