čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Famózní Ondřej Brzobohatý vystoupil s hosty v Olomouci, tleskalo se ve stoje

Dlouhé měsíce jsme si museli počkat, než se zpěváku a pianistovi Ondrovi Brzobohatému uzdravil malíček levé ruky. Zlomil si ho na letišti v Šanghaji a musel přesunout koncerty. Jeho propracované skladby jako Identity či Spasitelé by prostě bez těch jemných malíčkových fines na klaviatuře nevynikly. Uzdravil se a my se dočkali jeho čarovných rukou v Olomouci.

Ondřej měl navštívit hanáckou metropoli loni v listopadu, ale zmíněné zranění mu to dovolilo až teď. Za podpory rádia Haná představil ve čtvrtek na pódiu NH Hotelu Congress Olomouc svůj projekt Symphonicum Tour. Stovkám lidí v publiku ukázal své skladby v aranžmá symfonického orchestru, který vyzdvihoval jeho sólové klavírní melodie a zpěv.

“Věděli jsme, že je Symphonicum jedinečný projekt. Pro každého populárního či rockového hudebníka je ohromnou výzvou nechat se doprovodit symfonickým orchestrem. Nečekali jsme ale, že to bude taková pecka. Ondra publikum nechával v úžasu od začátku do konce,” popsal situaci na vyprodaném koncertě programový ředitel rádia Haná Marek Berger.

Atmosféře dodali další lesk přátelé, kteří s Ondřejem dělali na pódiu show. Slovenská Superstar Peter Cmorík doprovázel zpěvem a hrou na kytaru. Zpíval i Václav Noid Bárta. A o jedinečný výkon se postaral desetiletý Tomáš Jedlička, který zvládl zazpívat repertoár krále popu Michaela Jacksona. A navíc tak přesvědčivě, že mu publikum tleskalo ve stoje.  

Mě dostalo, když Ondra hrál ten set seriálových znělek. To byly věci, na které jsem koukala v devadesátkách v televizi a úplně jsem bulela a smála ze všech těch vzpomínek. A pak mě chytlo za srdce, když na závěr zahrál Imagine. Lennona miluju,” svěřila se jedna z fanynek.

Uvidíte-li lístky na Symphonicum Tour Ondřeje Brzobohatého, skočte po nich. Zažijete více jak dvouhodinovou nálož zážitků, které budete chtít dokola vyprávět svým přátelům. Další šance vidět Ondru hrát naživo totiž hned tak nebude. “Po Symphonicum Tour přeruším, až na pár výjimek, na sedm měsíců veškeré koncertní aktivity a budu se věnovat přípravě svého druhého autorského alba i několika dalším hudebním projektům," říká Brzobohatý.

Čtěte více:

Tisková zpráva | Foto Lukáš Navara

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.