sobota 20. dubna 2024 Marcela

Šangri-la zve na cestovatelský festival

Už od září se mohou Olomoučané v libovolný okamžik procházet chrámy, kláštery či divokými džunglemi čtyř dalekých zemí, Nepálu, Tibetu, Barmy a Indie. To vše díky unikátní výstavě Šangri-la. Dnes, týden před ukončením velkolepé akce, začíná v Olomouci dvoudenní doprovodný Festival kolem světa.

Už v předchozích měsících přinášeli pořadatelé do Olomouce množství zajímavých doprovodných akcí, jako byl třeba Indický večer, Den princezen či například mimořádně hojně navštívený Šamanský víkend. Velký zájem byl o přednášky slavných osobností světa cestování v Konviktu. „V plném sále často návštěvníci stáli i podél stěn,“ vzpomíná na úspěšné akce organizátor výstavy a dobrodruh Rudolf Švaříček. „Akcí navíc je festival Kolem světa Olomouc, který organizujeme o tomto víkendu. Je poděkováním za příjemný čas v Olomouci prožitý.“
Pořadatelé srdečně zvou publikum na promítání mnoha filmů či na besedy, vše spojené tématem cestování a poznávání světa. Festival se odehrává v pátek a sobotu ve Vlastivědném muzeu. Výstava samotná potrvá do 6. dubna, poté se stěhuje do Plzně.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.