pátek 19. dubna 2024 Rostislav

O víkendu začne turistická sezóna v Olomouci, nabídne spoustu pohybových aktivit a zábavy

Už tuto sobotu 21. 5. 2016 se v Olomouci zahájí nová turistická sezóna, která bude velmi aktivní a zábavná.K zapůjčení bude Ološlap, čtyřkolky a další. Město chce, aby i lidé, žijící v Olomouci, se cítili jako návštěvníci, kteří mají stále co objevovat.

Jaro je dávno tady a léto už klepe na dveře. Město Olomouc proto každý rok již tradičně pořádá tuto akci v rámci zahájení turistické sezóny. „Olomouc je krásné historické a současně živé město, které má každému návštěvníkovi co nabídnout. Chceme, aby se o tom mohli opět přesvědčit i Olomoučané, kteří ve městě žijí a možná jej vnímají už o něco všedněji,“ uvedl náměstek primátora Pavel Urbášek.
Všichni Olomoučané a její návštěvníci mohou v sobotu 21. května 2016 od 9 do 15 hodin objevovat Olomouc, a nejen to, k zapůjčení na Horním náměstí jim bude i několik dopravních prostředků, jako jsou klasická kola, čtyřkolky, koloběžky, šlapací auta, turistický vláček, vozítka segway, rafty a speciální Ološlap.
„Samotné památky, byť jsou sebevíc hodnotné a krásné, leckomu stačit nemusí. Můžeme je ale poznávat mnoha netradičními způsoby, ať už ze sedel kola, speciálního vozidla Ološlap nebo třeba z paluby raftu či výletní lodi,“ dodal Pavel Urbášek.

Kromě pohybových aktivit si zájemci mohou vybrat i z několika historických prohlídek, například prohlídku Arcibiskupského paláce, Pevnosti poznání, nově otevřeného zámku Čechy pod Kosířem, projížďku po olomouckých fortových pevnostech, návštěvu Domu přírody Litovelského Pomoraví nebo komentované prohlídky historického města.

Na všechny tyto aktivity je nutné se hlásit v těchto dnech přímo u zapojených subjektů, na které najdete kontakty v odkaze. Ološlap, turistický vláček, čtyřkola a segwaye budou k dispozici zdarma a bez předchozí rezervace. A aby toho nebylo málo, na Korunní pevnůstce se bude konat od 13 hodin festival volnočasových aktivit Activityfest, na který bude také vstup zdarma.

Zahájení turistické sezóny - program

Čtěte více:

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.