pátek 29. března 2024 Taťána

Muzeem umění vás provede Milan Cais z Tatabojs

Jazzový koncert či prohlídku, komentovanou Milanem Caisem z kapely Tatabojs, přichystalo tento týden Muzeum umění v Olomouci. Program zahrnující i výstavu fotografií či přednášky je naplánován na první středu v měsíci, kdy mohou do muzea zavítat návštěvníci zdarma a zůstat zde až do večera. „Jde o v pořadí druhou nabídku muzea v letošním roce,“ řekl mluvčí muzea Petr Bielesz.

V tuto středu si může návštěvník vybírat mezi komentovanou prohlídkou výstavy Gotické Madony na lvu, prohlídkou expozice Století relativity s výtvarným umělcem Milanem Caisem a členem skupiny Tatabojs nebo jazzovým koncertem ve výstavním sále. "Program první středy v měsíci, do které chtějí zástupci muzea soustředit pozornost malých i velkých návštěvníků, zahájí přednáška Michala Jareše v kavárně Café 87 o vztahu Káji Saudka a světového undergroundového komiksu. V podvečer mohou lidé zavítat na komentovanou prohlídku v Arcidiecézním muzeu Olomouc unikátní výstavy Gotické Madony na lvu,“ doplnil mluvčí Bielesz.   
Výtvarný umělec a jedna z vůdčích osobností kapely Tatabojs Milan Cais v Muzeu moderního umění povede speciální komentovanou prohlídku stálé expozice Století relativity. Zaměří se na část věnovanou geometrickým strukturám, op-artu a kinetismu. "Milan Cais se bude soustředit zejména na exponáty českého umělce Huga Demartiniho, který byl jeho pedagogem na Akademii výtvarného umění a k němuž se hrdě hlásí. Návštěvníci tak budou mít možnost podívat se na část stálé expozice jinýma očima," uvedl lektor  Muzea umění David Hrbek.
První dubnovou středu se otevře také výstava fotografií Pavla Koppa v kavárně Café 87. Představí snímky z Itálie. Závěr speciálního programu muzea obstará ve výstavním sále Trojlodí koncert kapely E CONVERSO, která propojuje vlivy newyorské takzvané downtown scény, současného evropského jazzu a volné improvizace.
Již od března mohou návštěvníci navštívit Muzeum umění vždy první středu v měsíci, a to s volným vstupem a prodlouženou otevírací dobou. Delší otevírací dobou a volným vstupem chce vedení muzea vyjít vstříc všem věkovým skupinám návštěvníků. Otevřeno je tento den do 20 hodin.
 

L.Behingerová
 

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.