úterý 16. dubna 2024 Irena

Olomoucký kraj chce podpořit rozvoj turistiky v kraji, vyčlenil na to pár milionů korun

Žádosti je možné nově podávat na rozvoj cyklo či vodní turistiky v Olomouckém kraji. Kraj doufá ve větší rozvoj turisticky atraktivních míst. 

Hejtmanství Olomouckého kraje podpoří letos opět cestovní ruch v regionu stejnou částkou jako loni, tedy osmi milióny a sto tisíci korunami. Tyto finance budou rozděleny přímými dotacemi. Cílem programu je podpora rozvoje cestovního ruchu a mezinárodních vztahů v Olomouckém kraji.

„Olomoucký kraj je krásný a má co nabídnout turistům. Proto je potřeba neustále rozvíjet cestovní ruch a zvyšovat zájem turistů,“ řekl hejtman Josef Suchánek.

Hejtmanství rozdělí finanční podporu do čtyř dotačních titulů: nadregionální akce, rozvoj zahraničních vztahů, zkvalitnění služeb turistických center a rozvoj cestovního ruchu. Největší část peněz bude investována do rozvoje infrastruktury cestovního ruchu, kde bude z rozpočtu poskytnuto přes šest miliónů korun.

„Chceme podpořit výstavbu a rekonstrukci infrastruktury. Finance poskytneme například na rozvoj cykloturistiky, vodní turistiky, vybudování kempů nebo stellplatzů pro parkování obytných vozů. To vše abychom zlepšili kvalitu a atraktivitu těchto míst, ale také jejich dostupnost pro občany. Právě proto rozdělíme v rámci dotačního titulu Podpora rozvoje cestovního ruchu nejvíce peněz,“ uvedla uvolněná členka Zastupitelstva Olomouckého kraje pro oblast cestovního ruchu a vnějších vztahů Milada Sokolová.

Olomoucký kraj začne přijímat žádosti o dotace v prvních dvou titulech 17.ledna, o den později spustí sběr žádostí na rozvoj infrastruktury cestovního ruchu. O necelé čtyři týdny později pak mohou zájemci žádat o dotace na zkvalitnění služeb turistických center. Další důležité termíny a informace lze najít na webu olkraj.cz v sekci Krajské dotace.

Ohodnoť článek

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.