pátek 26. dubna 2024 Oto

Muzejní noc nabídne večerní plavby s hudebním doprovodem a rozsvícené svíčky na Olodvorku

Ve veřejném prostoru se znovu chystají kulturní akce v rámci Plaveb Olomouc. I přesto, že by se mohlo zdát, že tyto akce souvisí s děním kolem řeky, skutečnost je jiná.

V pátek se na Olodvorku uskuteční koncert s Evou Týfovou a Kristýnou Dvořákovou v atmosféře svící. Následujícího dne, v sobotu 20. května, se na stejném místě koná první vernisáž mladé umělkyně Vaga Art, která bude následována řadou koncertů, přednášek a dalších kulturních akcí. Podrobný přehled interpretů a událostí je k dispozici na webových stránkách plavbyolomouc.cz/olodvorek.

„Na Olodvorku vítáme všechny umělce a nabízíme jim prostor k prezentaci. Podporujeme živou produkci, umění a kulturu celkově. Kvůli tomu jsme místo vytvořili. A jsme rádi, že ho začal využívat i neziskový sektor nebo nejrůznější organizace k pořádání akcí, beneficí a dalších programů,“ uvádí Šimon Pelikán, zakladatel a provozovatel Olodvorku.

Plavby Olomouc již zahájily novou plavební sezónu a po několika letech se vrátily do centra města na nově vybudovanou náplavku. V rámci nadcházející Muzejní noci, která se koná tento pátek, budou pořádány noční plavby Olomoucí. K vytvoření neopakovatelné atmosféry přispěje hudební doprovod zahrnující housle a saxofón.

Náplavka se blíží ke slavnostnímu otevření, které bude společným úsilím Plaveb Olomouc a Statutárního města Olomouc. Tato událost se uskuteční 10. června 2023 a nabídne bohatý kulturní program pro dospělé i děti. Součástí slavnostního otevření náplavky budou také novinky představené Plavbami Olomouc.

„Denně jsem s řekou Moravou v kontaktu, realizovali jsme kolem ní desítky kulturních akcí, troufám si říct, že ji znám dobře, ale hlavně ji mám rád. Proto jsem městu nabídl pomoc s otevřením náplavky. Je to místo, které má velkou perspektivu, jak z hlediska konání menších akcí, tak z komunitního pohledu. Pravidla užívání jsou poměrně přísná, ale snažíme se být součástí jednání všech aktérů, kteří řeku užívají, abychom reflektovali jejich přání i potřeby a byli schopni nalézat kompromis vyhovující všem zúčastněným,“ doplňuje Šimon Pelikán.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto www.plavbyolomouc.cz | Zdroj www.plavbyolomouc.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.