čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Cirkusové představení v Letním kině přitahuje diváky ze širokého regionu

Divadlo na cucky tradičně přináší do Olomouce nový cirkus. V termínu od 8. do 11. června se uskuteční přehlídka s názvem Cirkuzkus 2023, která pobaví diváky jak v areálu Letního kina, tak na Dolním náměstí.

Na programu vystoupí renomované soubory jako Cirk La Putyka, Losers Cirque Company a italská akrobatka Clara Larcher. Navíc budou zájemci mít možnost vyzkoušet si novocirkusové dovednosti prostřednictvím workshopů.

Divadlo na cucky již od léta 2020 zve do Olomouce soubory zaměřené především na akrobacii, pestré choreografie a fyzické divadlo, a to jako reakci na omezení způsobená pandemií covidu. Letos se akce uskuteční ve druhém červnovém týdnu a nabídne čtyři večerní představení, čtyři workshopy a večerní DJ set. Cirk La Putyka představí svou show BOOM vol. 2 hned dvakrát - na jevišti se setkají umělci z La Putyky a kyjevské cirkusové a divadelní akademie. Ředitelka Divadla na cucky, Alžběta Kvapilová, uvádí: "BOOM si vysloužil mimořádný úspěch na Fringe festivalu v Edinburghu a již nyní je o něj velký zájem. Na programu však nechybí ani stejně atraktivní akrobatický muzikál Nebesa od souboru Losers Cirque Company, ve kterém se podílejí renomovaná taneční skupina 420PEOPLE a pěvecký sbor Maranatha Gospel Choir. K těmto vrcholům v Letním kině navíc budou následovat workshopy parkouru, závěsné akrobacie nebo párové akrobacie, a to v přímém kontaktu s vystupujícími umělci." Přehlídku zahájí Italka Clara Larcher na Dolním náměstí ve čtvrtek 8. června ve 17:00 a 20:00 hodin představením Araké, které bude přístupné zdarma.

„Cirkuzkus láká nejen olomoucké publikum. Registrujeme zájemce o vstupenky z celého regionu, ale jde i o pražské diváky. Ti mají často problém v hlavním městě najít nevyprodané reprízy zmíněných titulů, jindy si možná chtějí udělat jarní výlet do Olomouce a spojit jej s kulturním zážitkem,“ dodala Kvapilová. Vstupenky na představení v Letním kině a doprovodné workshopy lze zakoupit na webu divadla www.divadlonacucky.cz.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Divadlo na cucky | Zdroj Divadlo na cucky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.