sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Přehlídka Wolkrův Prostějov se po roce znovu vrací!

Přehlídka uměleckého přednesu a divadel poezie, 66. svého druhu, se uskuteční od 13. 6. do 17. 6. 2023.

Statutární město Prostějov, oddělení DUHA - Kulturní klub u hradeb a NIPOS – Národní informační a poradenské středisko pro kulturu Praha zvou na celostátní přehlídku uměleckého přednesu a divadel poezie Wolkrův Prostějov. 

Tato prestižní událost, pod záštitou ministra kultury Martina Baxy, hejtmana Olomouckého kraje Josefa Suchánka a primátora města Prostějova Františka Jury, je podporována Ministerstvem kultury a Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy. Finanční příspěvek zajistil také Olomoucký kraj. Přehlídku spoluorganizují Městské divadlo v Prostějově, Městská knihovna Prostějov a Kino Metro 70.

Slavnostní zahájení 66. ročníku Wolkrova Prostějova a předání symbolického klíče od městských bran proběhne 13. 6. 2023 na náměstí T. G. Masaryka před budovou muzea, s počátkem v 20.30 hodin.

„Věřím, že si přehlídku, která je přístupná pro všechny, užijeme a patřičně si vychutnáme výkony mladých umělců. Prostějov bude opět plný poezie a umění. Na každý z večerů je připraven bohatý kulturní program, co se divadel týče, ale i hudební představení, která se budou odehrávat na zahrádce Národního domu. Všichni jste srdečně zváni,“ uvedla 1. náměstkyně primátora zodpovědná za kulturu Milada Sokolová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MMPv

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.