sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Pondělní podcast na Radiu Metropole! Sledujeme Olomouc

Nový podcast představuje mladé olomoucké Radio Metropole. Na vlně 92 FM vysílá každé pondělí po 18. hodině Pondělní podcast z Metropole, který živelně sleduje novinky v příspěvkových organizací statutárního města Olomouce.

Podcast je k poslechu i na webu Radia Metropole a na Spotify.

Pondělní podcast z Metropole přináší aktuality z Knihovny města Olomouce, Městské policie Olomouc, ZOO na Svatém Kopečku, Moravského divadla Olomouc a Moravské filharmonie Olomouc. “Takový podcast tu hrozně chyběl. Je to uvolněný flow informací, zajímavostí a stories z olomouckých příspěvkovek. Povídám si s lidmi, kteří to kulturní dění v Olomouci připravují nebo kteří se starají o pohodový život ve městě. Máš to s emocemi, vnímáš to úsilí a nadšení pro věc, ten background každé akce a činnosti. Hned to dění v Olomouci vnímáš víc osobně,” vtahuje do Pondělního podcastu z Metropole moderátor Tom Gottwald.

Každé pondělí v Pondělním podcastu na radiu Metropole povídají osobnosti z olomouckých příspěvkových organizací o aktuálních tématech. Řeší i zajímavosti, které běžně lidé nevidí, nebo i stereotypy, které se kdovíkde vzaly. “Knihovnu si lidé často spojují se starou dobou - všechno staré, knihy i knihovnice. A my chceme ukázat, že knihovna je moderní institucí s moderními trendy. Místo, kde jen nepůjčujeme knihy, ale jsme vzdělávacím a kreativním centrem pro mladou generaci,” vysvětluje ředitelka Knihovny města Olomouce Lenka Prucková.

“Podcast je pro nás další možností, jak přiblížit posluchačům informace z dění olomoucké městské policie. Přiblížíme nejzajímavější případy, které se udály v hanácké metropoli, nebo probereme témata, která se dotýkají každého z nás, a to třeba od dopravní problematiky až po rušení nočního klidu,” říká ke svým dílům podcastu komisař Městské policie Olomouc Petr Čunderle.

Do Pondělního podcastu Radia Metropole se taky zapojuje olomoucká zoo na Svatém Kopečku. A jak říká vedoucí marketingu zoo Pavel Javůrek, s novým podcastem lze představit úplnou činnost zahrady, “My tak můžeme ukázat, že zoo není akorát místo, kde se chovají zvířata. Činností zoo je taky ochrana přírody, vzdělávání, jsme součástí evropských programů zachování druhů, zoo je záložní populace druhů, které už v přírodě skoro nejsou nebo i už vůbec nejsou. Díky podcastům taky můžeme přiblížit akce, které se u nás konají.”

Ředitel Moravské filharmonie Olomouc Jonáš Harman má zase velkou radost z možnosti oslovit pomocí Pondělního podcastu z Metropole mladé lidi, kteří Metropoli poslouchají, a představit jim okouzlující a překvapivý orchestrální hudby, “Jsme strašně rádi, že jsme dostali možnost promluvit k mladým lidem. A ti teď mají možnost se přesvědčit, že filharmonie nejsou jen fraky a škrobené límečky. Že to je vlastně práce jako každá jiná. A pochopitelně je při ní spousta zajímavých situací a atraktivních událostí.”

Jaké velké věci se dějí na jevišti Moravského divadla v Olomouci, ukazuje Pondělní podcast s podtitulem Ateliér. Režiséry, herce a další osobnosti si zvou ke stolu moderátorky Eva Krupařová a Vilma Bořkovec. “Představujeme divadlo z druhé strany. S námi se posluchač dozví zajímavosti o činohře, opeře a baletu. Vyzpovídáme vždy nějakou osobnost, která u nás v divadle tvoří něco nového.”

Pondělní podcast z Metropole

kdy: každé pondělí mezi 18. a 19. hodinou

kde: Radio Metropole 92FM - Olomouc a okolí

online

Ohodnoť článek

Autoři | Zdroj radio METROPOLE 92 FM

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.