neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Francouzský trh se letos přesunul a nově se představí ve zahradách Trojského zámku

Návštěvníci se mohou těšit na čtyřicet vystavovatelů, kteří představí své produkty a speciality. Kromě toho bude k dispozici více prostoru k odpočinku. Pro rodiny s dětmi bude připraven bohatý doprovodný program.

Příští týden se uskuteční již 16. ročník prestižního Francouzského trhu, který nabídne nejlepší vína a lahůdky z Francie, země s bohatou tradicí. Akce se bude konat od čtvrtka 13. července do neděle 16. července 2023. Stejně jako v minulých letech, budou návštěvníci mít možnost ochutnat vybrané francouzské speciality a vychutnat si jedinečnou atmosféru trhů. Letos však bude trhové dění probíhat na novém, atraktivním místě - v Trojském zámku. Kromě lahůdek se návštěvníci mohou těšit na zábavný program pro děti a řadu hudebních vystoupení.

„Rozhodnutí přenést Francouzský trh na nové místo pro nás nebylo jednoduché. Na Kampě jsme strávili patnáct let a máme na tuto lokalitu spoustu krásných vzpomínek, nicméně stále rostoucí obliba akce nám neumožňovala zajistit pro návštěvníky, kterých loni dorazilo více než 60 tisíc, takový komfort, jaký bychom si představovali. Proto se letos poprvé přesuneme do zahrad Trojského zámku, který jsme si okamžitě zamilovali,“ říká Thomas Bouton, zakladatel a hlavní organizátor Francouzského trhu.

Svým umístěním v Tróji nabízí zámek spolu s přilehlou zahradou a parkem kouzelnou atmosféru, která přináší návštěvníkům hojnou dávku zeleně a příjemných odpočinkových míst. Tato prostředí umožňují hostům v plné míře vychutnat si to nejlepší, co Francie nabízí, během své návštěvy. „Návštěvníkům letos nabídneme více než 170 míst k sezení, k dispozici budou také stolky, pohodlná lehátka a nově tři hřiště na pétanque,“ dodává Thomas Bouton.

Malebný zámek, ležící v pěší vzdálenosti od oblíbeného parku Stromovka, má výhodnou polohu nedaleko pražské ZOO a botanické zahrady. Tato strategická lokalita umožňuje návštěvníkům snadný přístup k příjemným procházkám, cyklistickým výletům a využití frekventovaného autobusového spojení, čímž si mohou vychutnat pravou atmosféru Francie na samotném zámku. Alternativně je možné podniknout trochu odlišnou cestu k Francouzskému trhu - prostřednictvím plavby lodí nebo parníkem, která nabídne nezapomenutelný zážitek. Pravidelná lodní linka vyplouvá z Rašínova nábřeží a cesta k přístavišti lodí na Císařském ostrově poblíž Trojského zámku trvá přibližně 75 minut.

Na letošním Francouzském trhu se představí celkem 39 vystavovatelů a výrobců francouzských regionálních specialit. Návštěvníci budou mít každý den od 11:00 do 22:00 hodin (o víkendech od 10:00 hodin) možnost ochutnat tradiční lahůdky, jako jsou ústřice, šneky z Bourgogne, žabí stehýnka, regionální sýry, šunky a sušené klobásy, kachní delikatesy včetně foie gras. Kromě toho nebudou chybět oblíbené francouzské slané koláče a jemné pečivo. Široká nabídka vína zahrnuje bílá, růžová, červená a šumivá vína z tradičních odrůd pěstovaných v prestižních vinařských oblastech, jako je Alsasko, Burgundsko, Bordeaux, Champagne, Loira, a také vína z méně známých autochtonních odrůd. Novinkou jsou francouzská piva z minipivovarů, která obohatí sortiment.

Francouzský trh však nenabízí pouze skvělé jídlo a pití. Pro dokonale uvolněnou atmosféru bude doprovodným prvkem bohatý hudební program a zábava pro děti. Na úvod celé akce vystoupí oblíbená česká zpěvačka Radka Fišarová, která svým hvězdným vystoupením rozproudí atmosféru. Během celého trhu se také představí další hudebníci, kteří Troju zaplaví francouzskými hudebními rytmy a melodiemi, aby dokreslili nezapomenutelnou atmosféru této události.

Slavnostní otevření Francouzského trhu se uskuteční ve čtvrtek 13. července v 11:00 hodin za přítomnosti excelence Alexise Dutertre, velvyslance Francie v České republice.

Kompletní program a seznam vystavovatelů můžete najít na webové stránce: http://www.francouzskytrh.cz/cs

Ohodnoť článek

Autoři | Zdroj BEST Communications

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.