sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Český rekord DJky Martiny Qweetko Procházkové. Na Radiu Haná už moderuje 30 let!

Martina Qweetko Procházková, jediná moderátorka na jednom soukromém rádiu v České republice, přišla do Radia Haná v Olomouci před 30 lety na brigádu a od té doby tam zůstala, provází posluchače dopoledním i víkendovým vysíláním.

Martina Qweetko Procházková přišla do Radia Haná v Olomouci před 30 lety jen na brigádu a už tam zůstala. V České republice je jedinou moderátorkou, která tak dlouho pracuje na jednom soukromém rádiu. Je stálicí a nepostradatelným hlasem v éteru. Provází posluchače dopoledním i víkendovým vysíláním a k tomu téměř 20 let připravuje oblíbený pořad „Procházka pamětí“. Martina je oblíbenou moderátorkou kulturních a společenských akci v regionu. Jejím maskotem je gumové prase Karel, které má dokonce i svou vlastní stránku na Facebooku.

Martina je každodenním očitým svědkem vývoje soukromého radiového vysílání v Česku. Ráda vypráví, jaké to bylo v rádiu na začátku divokých devadesátek. “Tehdy to bylo všechno jiné. Jsem vyryla do hliněné tabulky vstup a pak jsem ho řekla na kamenný mikrofon. Ne, vážně, já si ráda dělám legraci, že jsem chodící historie soukromého rádiového vysílání v Česku. Začala jsem ve studiu s tužkou a papírem, všechno jsem říkala do mikrofonu naživo, písničky jsem pouštěla do éteru z hi-fi věže. No a teď je tu kámoš počítač, hromada věcí se děje automaticky a máš prostor na kreativitu,” říká moderátorka nejposlouchanějšího regionálního rádia v Olomouckém kraji Radia Haná a taky Radia Skyrock a Radia Metropole.

Rekordní údaj o 30letém vytrvalém vysílání Martiny Qweetko Procházkové potvrdila agentura Dobrý den, která shromažďuje české rekordy, a i tento byl zapsán do České databanky rekordů a to 20. června 2023 v Pelhřimově. “Když jsem se dozvěděla, že to je český rekord a že se to vážně zapíše do knihy rekordů, mně úplně vyhrkly slzy. No prostě doják,” dodává Martina.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Zdroj Rádio Haná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.