pátek 29. března 2024 Taťána

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Rozárium v novém. Růžovou sezonu v Olomouci otevřou i legendy Zíma se Simonovou

PR článek

Olomoucké rozárium už je sice po ukončené první etapě rekonstrukce otevřeno veřejnosti, ta pravá sezona v něm ale teprve začíná. A její úvod obstará v pátek 24. června opravdová oslava královny květin.

Celodenní program nazvaný Rozárium v novém nabídne koncerty, soutěže, prezentace růží i růžových vín, divadelní či šermířská představení, ukázky prací floristů, módní přehlídky a jako zlatý hřeb vystoupení legendárních zpěváků Josefa Zímy a Yvetty Simonové.

„Žádná jiná květina se nevyrovná růži. Pěstitelé, básníci, milenci, ti všichni se sklánějí před krásou královny květin. Žádná jiná květina nezaujme naše smysly víc. Znovuotevření jednoho z největších rozárií u nás je tedy dostatečný důvod pro zahradní slavnost na počest růže,“ říká ředitel Výstaviště Flora Olomouc Jiří Uhlíř.

A tato slavnost, která svým názvem Rozárium v novém připomene nedávné ukončení první etapy rekonstrukce tohoto zahradního prostoru, kde se nachází více než 3000 keřů růží 300 odrůd, je připravena na pátek 24. června. Program růžové slavnosti bude zahájen v 10 hodin příchodem hostů, po kterém budou následovat v netradičním pojetí jedno z nejvýznamnějších děl Bohuslava Martinů Otvírání studánek. V pravé poledne bude chtít diváky zaujmout představení gratulační opery Pietra Pariatiho Ghirlanda di Fiori. A po vyhlášení floristických soutěží už přijde ve 14 hodin na řadu zlatý hřeb programu v podání legend české populární hudby, zpěváků Josefa Zímy a Yvetty Simonové. Stálice hudební scény poté vystřídají jejich mladší kolegové Radek Žalud a Milan Sulej.

Následovat budou v rychlém sledu vystoupení šermířů, módní přehlídky i povídání o historii olomouckého rozária. O půl sedmé vpodvečer dojde na vyhlášení soutěží o růžích a poté program vyvrcholí představením růžových vín, vystoupením kapely Event Jazz Trio a večerním promítáním pohádky na růžové téma.

Vstup do rozária je pro všechny zájemce zdarma.

Čtěte více:

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.