čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Poslední listopadový pátek bude patřit PechaKucha Night, konat se bude v bývalé výrobní hale

Poslední listopadový pátek bude patřit v pořadí třináctému vydání PechaKucha Night. PechaKucha opět otevře dveře zajímavého architektonického objektu a kromě prezentací bude lákat i na uměleckou performance.

Pravidelní návštěvníci večerů PechaKucha jsou již zvyklí, že tento formát odkrývá zajímavé osobnosti a jejich projekty. Další přidaná hodnota akcí je, že se je organizátoři vždy snaží zasadit do jiného prostředí. V pátek 25/11 se PechaKucha Night odehraje na adrese Jungmannova 3 v bývalém výrobním objektu. Ten je nově ve vlastnictví soukromého majitele, který má v plánu celou budovu přetvořit na galerii současného umění.

Na budoucí účel budovy navazuje i doprovodný program akce. Umělecká performance Pekař Kuchař, která bude v režii performerů Davida Helána a Miloše Šeina bude pracovat s časovým omezením formátu PechaKucha. Jak přesně bude performance vypadat, ale zatím organizátoři prozradit nechtějí: ,,Co můžeme prozradit je, že během akce vznikne několik uměleckých děl, která se budou na konci večera dražit. Návštěvníci si tak budou moci z akce odnést i kus umění domů,” doplňuje Ondřej Nosek z organizačního týmu.

Prezentace, které během večera zazní, tentokrát nebudou provázány žádným tématem. „Tři večery jsme letos podřídili určitému tématu a nyní jsme měli potřebu pozvat lidi, jejichž práce je nám sympatická a zároveň se nenechat čímkoliv svazovat. Výběr prezentujících nám vyplynul zcela přirozeně,” komentuje výběr účastníků pořadatelka Alžběta Smejkalová.

Umění bude samozřejmě zastoupeno i v prezentacích, kromě preformerů vystoupí třeba sochař Robert Buček. Z Plzně přijedou zástupci spolku Pěstuj prostor Marek Sivák a Silvie Hašlová. Jejich prezentace se dotkne pojetí městského veřejného prostoru. Architekta Adéla Pečlová zase představí kolekci šperků inspirovanou jak jinak, než architekturou. “Lákat můžeme i na autory motivačního diáře DOLLER nebo prezentaci představující návrh kreativního coworkingového centra v Olomouci od Mad Nest,” doplňují výběr prezentujících organizátoři.

Prostor, kde se akce bude konat byl dle slov organizátorů výzvou: “Budova je poměrně velká a my chtěli využít její potenciál. Chtěli jsme připravit program, který bude adekvátní možnostem, které budova skýtá. Pevně věříme, že návštěvníci akce budou spokojení,” uzavírají Ondřej Nosek a Alžběta Smejkalová.

Prostory budou návštěvníkům otevřeny od 19:00. Hlavní program, tedy prezentace, začne obligátně ve 20:20. Vzhledem k tomu, že budova bude vytápěna pouze plynovými ohřívači, doporučují pořadatelé vybavit se teplým oblečením. Teplé občerstvení pro zahřátí zajistí kavárna Kafe jak lusk.

Průběžné informace o akci mohou zájemci sledovat na facebookovém profilu akce: PechaKucha Night Olomouc. Vstupenky je možné koupit online na portálu GoOut.  

PechaKucha Night, úspěšná akce o formátu 20 na 20, je večer založený na prezentacích složených z 20 snímků, kdy každý běží právě 20 vteřin. Každý prezentující tak má přesně vyměřený čas 6 min a 40 vteřin na to, aby představil svou práci nebo nápady.  Spolek ​maj PechaKuchu​ v Olomouci organizuje již třetím rokem. Organizátoři chtějí s využitím tohoto formátu informovat o aktuálním dění především v oborech módy, designu a architektury.

Tisková zpráva | Foto Facebook PechaKucha Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.