čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Tuto sobotu můžete navštívit multikulturní festival Michalský výpad

Schodiště Michalského výpadu u vily Primavesi v Olomouci se otevírají 1. ročníku festivalu, který Vás provede napříč žánry i generacemi. Festival začíná v sobotu 31.5.2014 ve 14,00 hod a je nazván jak jinak než festival Michalský výpad.

V bohatém programu vystoupí soubor Děti Veselé se hrou Brigita heinze nenávidí, následovaní olomouckými divadelními improvizátory ze souboru Olivy a Olihně.

Tóny dne budou místní Alfonz Mergell, kteří vás zavedou do akustického indie rocku. Z druhé strany škály hudebních žánrů přijede Tomáš Holič, který bude tvořit přímo na místě pomocí loopu, trumpety a svého hlasu. HRTL, nová ikona brněnské elektronické scény zabrousí na temnější struny elektronické hudby. DTonate, který nasbíral své zkušenosti především v zahraničí, nyní vydávající své debutové album pod křídly Ty Nikdy Records, roztočí vinylové desky v rytmu neosoulu a funky. Posledním z pětice hudebníků bude olomoucký MickeyDeguet, promotér večírků Keyhole, hrající deep house čistě z vinylových desek.

Ve večerních hodinách se můžete těšit na projekce krátkých filmů a shotů, kde uvidíte mimo jiné i vizuální orgie z tvorby Viktora Genčura a olomoucké skupiny Lesmír.

Během festivalu si budete moci dopřát nejen poličské pivo z baru Los Bastardos. Výborné bio mošty zajistí stánek kavárny a galerie Střední Formát. Nově otevřená literární kavárna Druhý domov pro Vás bude připravovat čerstvé sendviče a jiné dobroty, mimo jiné povede i workshop, kde se naučíte znát ty správné chutě kávy.

Dále čekejte celodenní street art & graffiti jam pod vedením zkušených umělců. Možnost malovat s umělci v průběhu festivalu bude mít i veřejnost, v prostoru schodiště budou rozmístěna volná plátna pro každého. Barvy pro tento workshop zajistí antikvariát a výtvarné potřeby z Kollárova náměstí.

Festivalu Michalský výpad 2014 předchází 11.5. vernisáž madridského umělce Joana Quintas Toledav kavárně Střední formát. Druhá vernisáž pod názvem Různá znění proběhne 16.5. v kavárně Naše café. Výtěžek z prodeje obrazů půjde na Dětský domov v Olomouci.

Celá akce se odehraje za přispění statutárního města Olomouce. Více info na: https://www.facebook.com/events/462535703892163/

Hudební produkce:

ALFONZ MERGELL / LIVE / bright side, alternativa
https://soundcloud.com/alfonzmergell

TOM HOLIČ / LIVE / house, deep house
https://soundcloud.com/tom-holic

HRTL / LIVE / house, techno, rave, idm
https://soundcloud.com/hrtl

DTONATE / soul, funky, disco
https://soundcloud.com/dtonate

MICKEY DEGUET / deep house
https://soundcloud.com/mickeydeguet

__________________________________________________________

DIVADLO / STREET ART & GRAFFITI JAM / PROJEKCE / WORKSHOPY

__________________________________________________________

Vernisáže:

ŠPANĚLSKÝ HŘEBEC Z MADRIDU

Joan Quintas Toledo

Kavárna a galerie Střední Formát, Žerotínovo náměstí 7, Olomouc

11/05/2014

Zahájení v 16:00

https://www.facebook.com/events/609526402472337/

----------------------------------------------------------------------------------------------

RŮZNÁ ZNĚNÍ

Ladislav Daněk

Anna Pospíšilová

Jaromír Krátký

Tereza Srostlíková

Stanislav Košulič

Kavárna Naše Café, Dolní náměstí 15, Olomouc

16/05/2014

Zahájení v 17:00
__________________________________________________________

VSTUPNÉ DOBROVOLNÉ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.