pátek 29. března 2024 Taťána

Jarní Flora představí Tajemnou tvář světa. Soutěžte o lístky!

Fantastická Afrika, karnevalové Benátky, tradiční masopust či velkolepá divadelní scéna. Nejočekávanější mezinárodní květinová výstava Flora Olomouc jarní etapa obsadí ve dnech 20. až 23. dubna olomoucké Výstaviště. Již 38. ročník nejstarší a také nejproslulejší výstavnické akce svého druhu v České republice tentokrát ponese motto Tajemná tvář světa.

Na jarní etapě Flora Olomouc čeká na návštěvníky úchvatný průlet světem, jehož spojovacím bodem jsou masky všech možných podob. Veřejnost se může těšit na hlavní expozici v největším pavilonu A, která bude obzvláště pestrá i exotická. „Opět jsme navázali na úspěšnou tradici posledních let a domluvili jsme se na spolupráci s velvyslanectvím Thajského království, které v pavilonu A představí svou vlastní expozici,“ prozradil ředitel olomouckého výstaviště Jiří Uhlíř.

Zažijte úžasný rej masek a květů

Na unikátní zážitek se mohou těšit zájemci o večerní prohlídku 21. dubna od 20 hodin, kdy se tajemná expozice masek a květů ponoří do světel a stínů a vystoupí bohyně kapely Vesna.

Téma masek se bude prolínat i letošní floristickou soutěží v podání Svazu květinářů a floristů, inspirovanou výpravným filmem Avatar a mystickou krajinou. Chybět nebude ani Český zahrádkářský svaz, jenž chystá vlastní expozici převleků a maskování přírody, a další domácí i zahraniční zahradníci a pěstitelé. Na terase pavilonu A se představí vybrané regionální potraviny oceněné značkou kvality Klasa.

Tajemství bonsají i včel

Pavilon E nabídne návštěvníkům expozici bonsají vytvořenou ve spolupráci s Bonsai museum Isabelia ze Starého Města u Uherského Hradiště. Pavilon H obsadí Hanácká včela, která nabídne expozici úlů, včelařské potřeby, tematické přednášky i prodej medu a medoviny. Součástí jarní výstavy je opět rovněž veletrh drobné zahradní mechanizace Hortifarm a oblíbené Jarní zahradnické trhy. Zcela poprvé můžete navštívit Farmářské trhy Flora v Rudolfově aleji Smetanových sadů s kvalitními certifikovanými produkty regionálních prodejců.

Vyrazte za zážitky

Na scéně Samba naproti palmovému skleníku se tradičně odehraje bohatý doprovodný program. Letní scéna u jezírka nedaleko vstupu do parku při obchodním centru Šantovka zase nabídne po odpočinkovou zónu deníku Blesk s atrakcemi pro děti i dospělé a občerstvením. Oficiální dopravce jarní Flory České dráhy připravil opět speciální nabídku VLAK+. Do Olomouce a zpět se tak návštěvníci Flory dostanou odkudkoliv z České republiky za polovinu jízdného.

K návštěvě lákají i sbírkové skleníky ve Smetanových sadech, kde je vstup v době konání Flora Olomouc zdarma. Nově zrekonstruované rozárium a botanická zahrada se zahradou smyslů v Bezručových sadech zvou zase na oázu klidu.

Soutěž byla ukončena. Gratulujeme výhercům! Dva lístky zdarma vyhráli: Martin Krybus, Miloslava Stanislavová, Radana Venháčová, Monika Srovnalová a Jitka Škrachová.

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.