úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Moravské divadlo uzavře sezonu komedií Najdeme se na Ztracené

Moravské divadlo v Olomouci uzavře svou letošní sezonu předpremiérou komedie Najdeme se na Ztracené. Hra se odehrává v Olomouci a je podle jejích autorů Michaely Doleželové a Romana Vencla na míru šitá olomoucké činohře. Předpremiéra se uskuteční tuto středu, řekli dnes novinářům zástupci divadla.

Oba autoři jsou tvůrci divácky úspěšných her Když se zhasne a Královny. Novou hru si u nich objednalo vedení olomoucké činohry. Příprava nové hry byla podle tvůrců náročnější. "Zatímco předchozí tituly byly psány pro komorní počet herců, Najdeme se na Ztracené počítá s 12 postavami. Bylo potřeba vymyslet charakteristiky všech postav, vzájemně je provázat, určit, jakou budou mít úlohu v příběhu," uvedl Vencl.
   

Děj se odehrává v Olomouci; ve městě existuje i ulice Ztracená, která je uvedena v titulu hry. "Ulice Ztracená se nám ideálně hodila do názvu hry. A proč? Protože, abyste mohli něco najít, musíte nejprve něco ztratit. To platí beze zbytku, i v lásce," podotkl Vencl.
   

Hlavní hrdinkou hry je paní Vilma, která pracuje v olomoucké spediční společnosti Venelík Transport, má tři roky do důchodu a žije ve spokojeném manželství s houslistou Moravské filharmonie Richardem. Námět hry koketuje s myšlenkou cestování v čase a možností zvrátit daný osud. Jedna z příběhových linií je zasazená do prostředí soukromé firmy, další se odehrávají například v karaoke baru, v nemocnici či ve fitcentru.
   

V hlavní roli se představí Vlasta Hartlová, která s autorským duem spolupracovala již na komediích Královny a Hrabě Monte Carlo. V dalších rolích se představí například Jaroslav Krejčí, Vendula Fialová či Lenka Kočišová, která si díky postavě Danici zahraje na jevišti divadla poprvé v rodné slovenštině.
   

Po středeční předpremiéře nabízí divadlo v závěru sezony ještě dvě uvedení této komedie, a to v pátek a v neděli. Premiéra se uskuteční v pátek 12. září.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.