čtvrtek 28. března 2024 Soňa

FOTO: Korunní pevnůstka rozkvetla láskou. Májové slavnosti se v krásném počasí opravdu vydařily

Na Korunní pevnůstce v Olomouci se slavil první máj, a to hudbou, tancem, spoustou vystoupení, bohatým občerstvením i polibky a focením – zkrátka dobrou zábavou s rodinou a přáteli.

„Já jsem tady dal pusu mamince, protože mi říkala, že by jinak uschla. A taky jsem se mohl podívat na hasičské auto a sanitku zevnitř a ještě mě hodně bavila ta dětská diskotéka,” usmívá se pod květinovým obloukem a líčí své zážitky jeden z dětských účastníků, pětiletý Filip. A co dalšího tu vůbec malé i velké návštěvníky čekalo?

Vystoupila Popová škola dětského domova v Olomouci, lidové písně z Čech i Moravy jste mohli slyšet v podání dětského pěveckého sboru Music Bodo, dále zahrála a zazpívala skupina Satin Rock a užít jste si tu mohli i ryze hanáckou záležitost – koncert kapely Stracené ráj. Bohatý program ještě doplnili sokolníci ze Sovince s výcvikem dravců, se kterými bylo možné se i vyfotit, a speciální májové aktivity měla připravené i přilehlá Pevnost poznání.

Samozřejmostí byl již zmíněný prvomájový fotokoutek s květinovým obloukem, kde se se svou manželkou slavnostně políbil i hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk. Dalším lákadlem pak byly atrakce pro děti, vystoupení capoeiristů z klubu Vem Camará a také možnost nahlédnout do vozidel záchranky, policie a hasičů.

„Přišla spousta lidí, amfiteátr praskal ve švech a podle úsměvů to vypadalo, že se program návštěvníkům líbil. Navíc jsme chtěli dnešní akcí i pomoct, takže jsme k pódiu umístili kasičku, kam lidé mohli Společnosti pro ranou péči přispívat na děti s mentálním, tělesným nebo kombinovaným postižením, a byli štědří, za což jim moc děkujeme,” říká za pořadatele programový ředitel Radia Haná Marek Berger.

Čtěte více:

Tisková zpráva | Foto MIchaela Valsová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.