čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Vojtěch Dyk se vrací na výstaviště Flora, v nové show se představí jako barman. Soutěžte o lístky!

Populárního zpěváka, hudebníka a herce Vojtěcha Dyka přivítá již potřetí pavilon A Výstaviště Flora Olomouc. Ve čtvrtek 4. května vystoupí na Floře i s přední českou kapelou B-Side Band a představí zbrusu nový repertoár a také stage design, jenž by měl divákům evokovat návštěvu oblíbeného baru. Koncert začne v 19.30 hodin a vstupenky jsou v prodeji v síti Ticketstream.

Poprvé se Vojtěch Dyk v moderní multifunkční hale, na níž pavilon A olomouckého výstaviště přeměnila velkorysá rekonstrukce z předchozích let, představil v únoru roku 2015 v rámci koncertní šňůry Deska Tour. Atmosféra a prostředí v sále jej tehdy natolik nadchly, že si olomouckou zastávku zopakoval hned o rok později - v březnu 2016 - se svou premiérou Bernsteinovy Mše. Po roční odmlce se nyní i s kapelou B-Side Band a jejím bandleaderem Josefem Buchtou vrací na koncertní pódia v České republice a také na Floru, kde se představí právě 4. května.

Turné s novým repertoárem a v novém stage designu odstartovalo 15. března v Plzni a v plánu je kolem 35 koncertů po celém Česku. Kapela B-Side Band s Dykem se objeví rovněž na letních festivalech. Pro nové turné vyhlašuje zpěvák návrat k ryzím hodnotám. „Jde nám o jednoduchost a maximální sdělnost, a to by mělo být vidět i slyšet na pódiu jak ve výpravě, tak v repertoáru,“ říká Vojtěch Dyk a dodává: „Právě ta jednoduchost sdělování mi v dnešní době chybí, všechno je zanesené takovým mediálním bahnem a my chceme tohle bahno rozvířit a postavit proti němu jasnou a čistou zprávu. Vracíme se k atmosféře šedesátých let, které podle nás právě tohle nabízela.“

Na koncertech zazní z velké většiny nový repertoár, a to jak autorské skladby, tak největší světové hity v novém aranžmá pro B-Side Band. „Je to naše v pořadí již šesté turné. Těším se na nové songy, nové kostýmy i stage design. Pro mě osobně je to i taková malá oslava desátých narozenin B-Side Bandu, které v této sezoně slavíme,“ říká bandleader Josef Buchta. Součástí koncertů je také pocta Karlu Černochovi v podobě dvou písniček.

K vidění bude rovněž zbrusu nový stage design, který má divákům evokovat návštěvu oblíbeného baru. Za barem přímo na pódiu se v rámci show představí zpěvák coby barman, jenž míchá koktejly. A není vyloučeno ani taneční číslo.

Ani milovníci piva nezůstanou zkrátka. Ochutnávku lahodných pivních speciálů zdarma chystá partner Výstaviště pivovar Litovel od 18 do 20 hodin ve foyer pavilonu A. Návštěvníci se mohou těšit na speciály Litovel Gustav a Moravan, osvěžující Černý citrón či nefiltrovaný Ale Pale.

Vojtěcha Dyka i s kapelou B-Side Band můžete v pavilonu A Výstaviště Flora Olomouc opět vidět ve čtvrtek 4. května od 19.30 hodin. Vstupenky v ceně 320, 690, 790 a 890 korun jsou v předprodeji v síti Ticketstream. Vstupenky na stání i sezení budou k prodeji také na místě.

Soutěž byla ukončena.

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.