sobota 20. dubna 2024 Marcela

Absolvent Univerzity Palackého natáčí v Praze akční film s Jiřím Mádlem

V Praze právě odstartovalo natáčení filmu "První akční hrdina" debutujícího režiséra Jana Haluzy. V hlavních rolích neotřelé podívané o mladém novináři, který se nevědomky stane účastníkem natáčení akčního filmu, se vedle Jiřího Mádla objeví Kryštof Hádek, Lenka Jurošková a Jiří Vyorálek. Tvůrci krom strhujícího a důvtipného příběhu slibují originální hru se zvoleným žánrem.

„Natočit ne příliš tradiční střílečku a obsadit ji nejlepšími českými herci je jednoduše můj splněný klukovský sen! Chci divákům dokázat, že zábavná a přitom chytrá žánrovka může fungovat i u nás,“ svěřuje se třicetiletý Jan Haluza, režisér a scenárista v jedné osobě a také bývalý student Filmové vědy na Katedře divadelních a filmových studií Univerzity Palackého v Olomouci.

Haluza společně s producentem snímku Radimem Procházkou lákají na příběh o nenápadném novináři z kulturní rubriky (Jiří Mádl), který se při snaze osvobodit svou lásku (Lenka Jurošková) stane nechtěným účastníkem nevyzpytatelného natáčení akčního filmu, jehož průběh a zákonitosti určuje senzacechtivý režisér (Jiří Vyorálek). V duchu žánrových pravidel se musí vypořádat s lidmi, kteří ho ovládají. A nepomůže mu při tom násilí, ale jeho vlastní inteligence, nápady a odhodlání.

„Rád pomáhám na svět žánrům, které u nás příliš často nevznikají. V tomto případě je poněkud akční i taktika financování. Na postprodukci filmu budeme hledat peníze pomocí crowdfundingu až po natáčení. Chceme zkrátka počkat, až budeme mít co ukázat. Mimořádně talentovaný režisér, nevídaná hra se žánrem i hvězdné obsazení jsou pro mě zárukou, že to zvládneme!“ říká Radim Procházka, jenž se coby producent zasadil mj. o vznik filmů Pravidla lži, Rodina je základ státu nebo Schmitke.

Čtěte více:

Tisková zpráva | Foto FB První akční hrdina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.