pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Letní festivalová sezóna začne pod taktovkou drum n bassu ve Wake Parku Náklo

Hoofbeats, hudební společnost se zaměřením na drum n bass, pověstná především svými pravidelnými měsíčními akcemi v olomouckém Sklubu, chystá na začátek letní festivalové sezóny pro všechny fanoušky dnb vychytávku v podobě open airu, který se uskuteční v nově otevřeném Wake Parku u Nákla.

Start akce se chystá na druhou odpoledne 17. června a potrvá až do brzkých ranních hodin dne následujícího. Hlavní hvězdou večera bude bezesporu legendární DJ Aphrodite, vlastním jménem Gavin King. Kingova hudební tvorba svými kořeny sahá až do raných let devadesátých a jeho specializací je především jungle, dnes spíše pouze subžánr drum n bassu, kterému ale dnb scéna v podstatě vděčí za svůj vznik, jelikož historicky předcházel všem ostatním subžánrům. King se velkou mírou zasloužil o rozšíření junglu a dnb i mimo underground scénu a mnozí ho nazývají jako „krále junglu“.

Stage name Aphrodite pochází z pozdních osmdesátek, kdy King vedl a hrál v klubu se stejným jménem.  V roce 1999 vydal své první album opět pod názvem Aphrodite. Další s názvem Aftershock následovalo o tři roky později. Jeho nejnovější album Break in Reality spatřilo světlo světa v roce 2007. Pověstné jsou i jeho mixy Urban Jungle nebo Urban Junglist, které se těší velké oblibě mezi fanoušky dnb a jsou považovány za klasiky žánru.

King je rovněž majitelem dvou hudebních labelů, Aphrodite Recordings a Urban Takeover, který vlastní společně s Djem Micky Finnem.

Dj Aphrodite bude samozřejmě podpořen mocným supportem. Společnost mu bude dělat třeba Philip T.B.C., DJ a producent z Česka, který hraje již od roku 1998. Jeho sety jsou proslulé svou žánrovou různorodostí, sahající až k hip hopu, dubstepu nebo breakbeatům.

Těšit se můžete třeba i na Schoolera, mladého, ale talentovaného Dje a jména ze stáje Hoofbeats labelu, jako například Symplex, Apokain, ANIMAL nebo Modetech.

Vstup je za lidových 200 korun, parkovné za 50 a kemping zdarma.

V kombinaci s vodou, skvělou hudbou a spoustou jídla i pití se určitě bude jednat o skvělý, typicky letní zážitek.

Čtěte více:

Autoři | Tisková zpráva | Foto Facebook Wake Park Náklo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.