čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Hrad Sovinec se ponoří do temné doby třicetileté války. Odehraje se zde velká bitva o hrad

PR článek

Milovníci historických soubojů a zbraní si přijdou 29. a 30. července určitě na své. Na Sovinci proběhne akce s názvem "Za čest a krále" s podtitulem "Sovinec v temné době války třicetileté". Vrcholem programu bude bitva o hrad, která proběhne po oba dny ve 12:30.

Přestřelky, souboje a kaskaderské grotesky - to je bitva o hrad Sovinec. Diváci se budou moci bavit při pohledu na obléhání a obstřelování místního hradu. Kdo tuto bitvu vyhraje? Přijďte a dozvíte se, kdo ze souboje vzejde vítězně.

Program bude začínat už od 9:30 a své meče šermíři schovají v 18:00. Každých třicet minut bude navíc probíhat prohlídka hradu s průvodcem. Budete moci zhlédnout ukázku řemesel, zbraní a obléhací techniky.

Šermíři a herci v jednom - Divadlo bez střechy - připomenou černou šermířskou komedii Den v katovně. Nejlépe vybavená mušketýrská jednotka Corporal předvede show s názvem Recyklace láhví. Dále se můžete těšit na historickou skupinu šermu Valmont. Ta naposledy odehraje pověst Orbek. Mezi další uskupení, které vystoupí na hradu Sovinec patří Bengare a Allegros. Pohledem na dravé ptáky se budete moci pokochat díky sokolníkům Monti.

Autoři | Foto Hrad Sovinec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.